Uncategorized

Και τώρα… Φέρτε τους!

Ο Γιάννης Κορομηλάς γράφει για τον “διπρόσωπο” αγώνα με τον Λεβαδειακό, τον Killer Πόνσε και το επερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ!

Ο σημερινός αγώνας με τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ έδειξε ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και ένα κακό στο δεύτερο. Η εμφάνιση της στο πρώτο μέρος δεν είχε καμία σχέση με την τραγική της παρουσία στο δεύτερο. Δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχει ένα τόσο μεγάλο νεκρό διάστημα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό… Αυτό, βέβαια, που με αγχώνει είναι πως για δεύτερη σερί φορά βλέπω μία ΑΕΚ να μην μπορεί να αντιδράσει και το χειρότερο είναι πως δεν μπόρεσε να αντιδράσει με αντιμέτωπες ομάδες που σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν “θηρία”. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να τρέξεις και να καταβάλλεις υπερπροσπάθεια για να νικήσεις τον Λεβαδειακό! Αρκεί να υπάρχει κάποια σοβαρότητα και να μην υποβαθμιστεί ο αντίπαλος. Η ΑΕΚ τίποτα από τα δύο δεν έκανε, με αποτέλεσμα την γκρίνια, δικαιολογημένα, του κόσμου και την δυσφορία στις τάξεις της Ένωσης.

Αν ένας εξαιρείται από την εξίσωση, δεν είναι άλλος από τον Πόνσε. Δεν διανοούμαι καν πως η ΑΕΚ δε θα τον αγοράσει το καλοκαίρι. Θα είναι έγκλημα. Από τη στιγμή που προσαρμόστηκε, δεν σταματάει να σημειώνει γκολ και κάθε αγωνιστική γίνεται καλύτερος. Την αίσθηση του γκολ που έχει, η τεχνική του, τα τρεξίματα του και τις θέσεις που παίρνει στην περιοχή, δύσκολα μπορεί να τα βρεί ξανά η ΑΕΚ. Τα 6 εκατομμύρια που χρείαζεται να δώσει η ΑΕΚ σε δόσεις, ίσως φανούν ελάχιστα. Θα μπορέσει μελλοντικά να βγάλει όχι μόνο τα διπλάσια, αλλά πολλά παράπανω. Εφόσον, βέβαια, συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ο Αργεντίνος.

Η ΑΕΚ με την σημερινή της εικόνα, θα έχει πρόβλημα την Κυριακή. Ο Ουζουνίδης πρέπει οπωσδήποτε να λύσει το ζήτημα των κενών διαστημάτων, ώστε να δούμε μία ΑΕΚ όπως πρέπει στο ντέρμπι. Το ματς αυτό δεν γίνεται να χαθεί, από αυτούς που επί πάνω από 6 μήνες σε αποκαλούν “κλέφτη”. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, πλην της νίκης, θα είναι αποτυχία. Προβλέπω, παρά τα λεγόμενα του Μαρίνου, πως το 3-5-2 θα είναι το σύστημα, που θα κατέβει την Κυριακή. Ακόμα και στις δύο back to back κακές εμφανίσεις, πήραμε αποτέλεσμα με αυτό το σύστημα και δεν φύγαμε με κατεβασμένο το κεφάλι. Δεν υπάρχει λόγος, ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή να υπάρξει κάποια τακτική αλλαγή.

ΥΓ) Μπράβο στους Μάγκες που νίκησαν, εντός – εκτός, τον Διομήδη και κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό κυπέλλου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

ΥΓ2) Συγχαρητήρια στις γυναίκες που περάσαν στους “16” του κυπέλλου Ελλάδας αλλά και στους αθλητές του πινκ – πονκ που νίκησαν διαδοχικά, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});