Ανέκδοτο» χαρακτηρίζει το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε σχετική αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου, Διαμάντως Μανωλάκου και Μανώλη Συντυχάκη για το Νοσοκομείο Λήμνου ότι «το νοσοκομείο το 2015 βρισκόταν σε κατάσταση κρίσης. Σήμερα, ακόμη και με τις υπάρχουσες ελλείψεις ιατρών, έχει τη δυνατότητα να παρέχει τις υπηρεσίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό του. Με τις οκτώ (8) προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, θα έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ελλείψεων σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και θα παρέχει με άνεση και συνέπεια όλες τις προβλεπόμενες ιατρικές υπηρεσίες».
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ προσθέτει επίσης ότι οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι «κανένα επιστημονικό όργανο του νοσοκομείου ούτε με την παρούσα διοίκηση ούτε με τις προηγούμενες δεν έχει ποτέ εισηγηθεί τον εξοπλισμό του νοσοκομείου με Μαγνητικό Τομογράφο» και ότι «Η λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου δεν σχεδιάστηκε ποτέ. Ούτε στα σχέδια του νοσοκομείου υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, ούτε προβλέπεται στον Οργανισμό Λειτουργίας του νοσοκομείου», δείχνουν ότι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων -όλων των ηγεσιών του υπουργείου Υγείας- όλων των διοικήσεων του Νοσοκομείου Λήμνου είναι κοινές.
Το ΝΤ Λήμνου καταγγέλλει για άλλη μια φορά αυτές τις πολιτικές και τακτικές και απαιτεί:
-
Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Λήμνου με χειρουργό, αναισθησιολόγο, παθολόγο, γυναικολόγο και όλο το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του.
-
Νέο κανονισμό λειτουργίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.
-
Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
-
Στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο προσωπικό και πτητικά μέσα, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις επείγουσες ανάγκες».
Πηγή: 902.gr
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955”,
enable_page_level_ads: true
});