ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με νέα NAVTEX!

H Άγκυρα ανακοίνωσε νέες έρευνες αυτή τη φορά στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία ανακοινώνοντας σεισμογραφικές έρευνες με τις οποίες θα δεσμεύσουν την κυπριακή ΑΟΖ και προαναγγέλλουν σεισμογραφικές έρευνες με το σκάφος Barbaros. Η τουρκική Navtex αφορά σε περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με πρόσχημα τα ενεργειακά δικαιώματα του ψευδοκράτους και ισχύει από τις 28 Ιουλίους έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Λίγο μετά την αποχώρηση του Oruc Reis από τα ανοιχτά του Καστελόριζου ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε: 

«Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο. Υπήρξε ένας εποικοδομητικός ρόλος της κ. Μέρκελ, αλλά δεν αληθεύει ότι φτάσαμε στα όρια του πολέμου όπως υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος».

Aκόμη δήλωσε ότι: 

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονάς μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα όλα αυτά τα ζητήματα. Ο καθένας να συνεχίσει τις εργασίες στη δική του υφαλοκρηπίδα και στις διαφιλονικούμενες περιοχές ας κάνουμε από κοινού εργασίες. Ο πρόεδρός μας είπε «ας είμαστε εποικοδομητικοί, να περιμένουμε ένα διάστημα». Ελάτε να λύσουμε οι δυο μας τα διμερή θέματα. Δεν θα έχει αποτέλεσμα η χρήση της υποψηφιότητάς (της Τουρκίας) στην ΕΕ ως μέσο πίεσης».

Πηγή: cnn.gr