ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βαγγέλης Μαρινάκης: “Έχουμε μια ομοσπονδία που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις.”

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή και δεν είναι μυστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η ομοσπονδία [ΕΠΟ]. Έχουμε μια ομοσπονδία που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί επίσης βία και διάφορα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πρόβλημα για εμάς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητικά γήπεδα και δουλεύουμε πολύ για τη βελτίωση και την προώθηση του ποδοσφαίρου.

Πριν από δύο χρόνια υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατευθυντήριων γραμμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό τονίζει ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματικό όργανο διαιτησίας και ήταν δική μου πρόταση γιατί είμαι και πρόεδρος της ελληνικής Super League, να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League με επαγγελματίες διαιτητές.

Είναι κάτι που λειτουργεί πολύ καλά στην Αγγλία κι αυτό που είπαμε είναι να αντιγράψουμε ακριβώς το ίδιο. Η Πορτογαλία το έκανε με επιτυχία και βλέπετε πόσο επιτυχημένη είναι. Μπορείτε να δείτε ότι η Πορτογαλία είναι ένα παράδειγμα επειδή επίσης τα χρήματα στον προϋπολογισμό είναι περιορισμένα, αλλά έχουν καλύτερη απόδοση.

Πρέπει να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε έναν επαγγελματία στην επιτροπή που θα αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αντί να το κάνει αυτό, η επιτροπή έχει ψήφο μειοψηφίας και σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα».