ΑΕΚ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χατζηχρήστος: “Είναι ξεκάθαρα θέμα της αστυνομίας. Φταίει 100% η αστυνομία.”

Ο ιστορικός ηγέτης της Original 21, Δημήτρης Χατζηχρήστος, μίλησε και αυτός με την σειρά του για τα επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια στην εφημερίδα «ΦΩΣ».

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι ξεκάθαρα θέμα της αστυνομίας. Φταίει 100% η αστυνομία. Δεν είναι οπαδοί αυτοί, είναι τρομοκρατική οργάνωση, τα έχουν ξανακάνει αυτά, κάνουν απόβαση και σε άλλες χώρες, χρησιμοποιούν το αθλητικό γεγονός για να κάνουν ντόρο. Δεν είναι οπαδική οργάνωση, είναι δολοφονική. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μαλ… που έχουν στο κεφάλι τους με τα φασιστικά εκτρώματα. «Η αστυνομία τα είχε μάθει, εγώ τα ήξερα από το μεσημέρι. Και δεν χρειαζόταν να τα μάθω, ήμουν σίγουρος πως θα συμβούν. Επειδή έμαθα όμως ότι έρχονται, επικοινώνησα με την ΠΑΕ ΑΕΚ και πήρα τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθούνται από τα σύνορα. Πώς τους έχασε μετά η αστυνομία, μόνο εκείνη ξέρει…».

Για την εμπλοκή ανθρώπων του Παναθηναϊκού είπε: «Οι Κροάτες ήταν σε συνεργασία με κάποιους Παναθηναϊκούς. Μη τους τσουβαλιάζουμε όλους τους Παναθηναϊκούς». 

Για την απουσία οργανωμένων της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο είπε: «Δεν θέλω να πω ότι έπρεπε να είμαστε 2.000 έξω από το γήπεδο. Δεν είναι σωστό να πω κάτι τέτοιο. Δηλαδή τι θα κάναμε, θα αντικαθιστούσαμε την αστυνομία; Η αστυνομία δεν ήξερε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ το ξέρανε;».

Για το αν προβλέπεται να υπάρξει βεντέτα μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟ είπε: «Μακάρι να μην ξεσπάσει και να μην καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Δεν σημαίνει ότι όποιον Παναθηναϊκό βρίσκουν πρέπει να τον τσακίζουν για αντίποινα. Βγαίνουν όμως κάποιοι Παναθηναϊκοί στα σόσιαλ και κοκορεύονται και γράφουν “ήμουν κι εγώ εκεί με τα αδέλφια μας τους Κροάτες”. Έχουν συναίσθηση τι κάνουν; Οι Παναθηναϊκοί κρεμούσαν για χρόνια τα πανό με τον δολοφονημένο Φιλόπουλο… Μακάρι να μη γίνουμε κι εμείς ο ΑΕΚτζήδες δολοφόνοι, αυτό έχω να πω. Έχουν γίνει από άλλες ομάδες, εμείς δεν πρέπει».