Uncategorized

”Xρυσό” το κοίτασμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ Κύπρου

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Χρυσό» είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου που «χτύπησε» το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στον στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10, της ΑΟΖ Κύπρου.

Το συνολικό κοίτασμα εκτιμάται μεταξύ 5 έως 8 τρισεκατομμυρίων ποδών και ενισχύει περαιτέρω την δυναμική στο υδρογονανθρακικό δυναμικό της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ και με βάση επίσημα στοιχεία είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης σε κοινές δηλώσεις με τον Αντιπρόεδρο της ExxoMobil Τρίσταν Άσπρεΐ.

«Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουμε σήμερα», είπε καταδεικνύουν το δυναμικό της ΑΟΖ μας γιατί δεν πρόκειται μόνο για μεγάλη ανακάλυψη, αλλά πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας ταμιευτήρα, ο οποίος έρχεται να προσθέσει στα αποθέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης για να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου.

Ο κ. Λακκοτρύπης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που το τρυπάνι της κοινοπραξίας εντοπίζει το κοίτασμα.


Πηγή: iefimerida.gr 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});