Uncategorized

Τραμπ: “Πιθανή η συνάντηση με Ροχανί, δεν εξετάστηκε δολοφονία του Άσαντ”

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Εμίρη του Κουβέιτ Σέιχ Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σαμπάχ στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ δέχθηκε τους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως το ενδεχόμενο να διεξαχθεί μυστική επιχείρηση για την εξόντωση του Άσαντ ούτε καν έχει συζητηθεί στην αμερικανική προεδρία. Η ερώτηση για τον Άσαντ προέκυψε μετά την έκδοση του βιβλίου του Μπομπ Γούντγουορντ, σύμφωνα με το οποίο πέρυσι τον Απρίλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαιτήσει την δολοφονία του Μπασάρ αλ Άσαντ. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε εκ νέου τη Δαμασκό, λέγοντας πως εάν διαπραχθεί «σφαγή» στην Ιντλίμπ, την συριακή επαρχία που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες και οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να αρχίσουν επιχείρηση για να ανακαταλάβουν, η κυβέρνησή του θα θυμώσει πάρα πολύ. “Δεν μπορεί να γίνει σφαγή. Αν γίνει σφαγή όλος ο κόσμος θα θυμώσει πάρα, πάρα πολύ και οι ΗΠΑ θα θυμώσουν επίσης πάρα πολύ” δήλωσε συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αναφορά έκανε και στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν και σε πιθανή συνάντηση με τον Χασάν Ροχανί δεν εμφανίστηκε αρνητικός. Ειδικότερα, ερωτηθείς στον Λευκό Οίκο για το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συνάντηση ο Τραμπ απάντησε: “Είναι πιθανό, όλα είναι πιθανά. Θα δούμε τι θα γίνει με το Ιράν. Θέλουν να μιλήσουμε; Αυτό εξαρτάται από εκείνους (τους Ιρανούς ηγέτες), όχι από μένα”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε τον Μάιο ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συνάψει η Τεχεράνη με έξι μεγάλες δυνάμεις και επαναφέρει σε ισχύ τις αμερικανικές κυρώσεις που είχαν αρθεί.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955”,
enable_page_level_ads: true
});

Ο Τραμπ θα προεδρεύει την 26η Σεπτεμβρίου, ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αφιερωμένη στις “αποσταθεροποιητικές” ιρανικές δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή.