Uncategorized

Πάνος Καμμένος: “Να ακυρωθεί η συμφωνία, ο Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία”

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ζητάει την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για μη τήρηση των συμφωνηθέντων από τον Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, επανέλαβε πως εφόσον αυτή η συμφωνία φτάσει στην Βουλή των Ελλήνων, ο ίδιος και οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και θα αποχωρήσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υπουργός στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”:

“Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει την συμφωνία, ενώ ανάλογες ήταν οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν και εφόσον προχωρησει το δημοψήφισμα και κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσον αυτή είναι η συμφωνία που έχει μονογράψει ο υπουργός Εξωτερικών και αν έχει ισχύσει από την πλευρά των Σκοπιανών.

 Παραβιάζει τη συμφωνία ήδη. Και εδώ έρχεται πια η υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης, της Ελλάδας να απαντήσει.

 Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων καθώς ο κ. Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει στη Βουλή αυτή τη συμφωνία. Που σημαίνει ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας όταν και εφόσον έρθει διευκρίνισε ο κ. Καμμένος. Και πρόσθεσε θα αποσύρουμε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με κομματική πειθαρχία. Αν υπάρχουν ένας δύο βουλευτές να φύγουν από τους ΑΝΕΛ… καλό ταξίδι”