Uncategorized

Μπάγερν: «Τσαλακωμένη» στην Αθήνα για να βάλει τέλος στην κρίση

Μπάγερν: «Τσαλακωμένη» στην Αθήνα για να βάλει τέλος στην κρίση
Η δυναμική που έχει αναπτύξει η Μπάγερν Μονάχου εδώ και χρόνια στην Bundesliga γέννησε μια διαφορετική προσέγγιση ακόμα και για τα γερμανικά Μέσα. Κάθε τι πέρα από τη νίκη για την βαυαρική ομάδα θεωρείται αποτυχία. Άλλωστε ειδικά τα τελευταία χρόνια, η διαφορά τόσο στο οικονομικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι που έχει πάρει η Μπάγερν από τις υπόλοιπες γερμανικές ομάδες αντικατοπτρίζεται απόλυτα στη βαθμολογία με τις έξι συνεχόμενες «σαλατιέρες».

Ο τελευταίος, λοιπόν, μήνας για την Μπάγερν μπορεί να χαρακτηριστεί με έναν και μόνο επιθετικό προσδιορισμό. «Εφιαλτικός». Το κακό άρχισε προς τα τέλη Σεπτέμβρη με την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Άουγκσμπουργκ. Ακολούθησε η ήττα με 2-0 από τη Χέρτα που αποτέλεσε το «καμπανάκι» ότι κάτι «τρέχει». Η ισοπαλία με τον Άγιαξ (1-1) με την κακή εικόνα που έδειξε στο χορτάρι, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τους φόβους, και το ταπεινωτικό 0-3 από την Γκλάντμπαχ στο Μόναχο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…

Τύπος και παίκτες έριξαν τον Κόβατς στα σχοινιά

Στο στόχαστρο βρέθηκε αμέσως ο Νίκο Κόβατς. Ο Κροάτης ανέλαβε τα ηνία το καλοκαίρι, σε μία επιλογή η οποία είχε ξαφνιάσει πολλούς. Γιατί μπορεί να αποτελεί άριστος γνώστης της γερμανικής φιλοσοφίας, ωστόσο δεν ήταν το όνομα που όλοι περίμεναν για να σταθεί στην τεχνική ηγεσία μιας τεράστιας ομάδας όπως η Μπάγερν. Βέβαια, δεν ήταν μόνο ο Τύπος, ο οποίος έστησε τον Κόβατς στον… τοίχο. Ήδη υπήρχε μεγάλη μουρμούρα στα αποδυτήρια από τους παίκτες της ομάδας για το γεγονός ότι έπαιζαν πιο αμυντικά, σε σχέση με την επιθετική νοοτροπία που παραδοσιακά υπήρχε στον σύλλογο, ενώ και το γεγονός ότι ο Κόβατς μιλούσε με τους βοηθούς του στα κροατικά, και όχι στα γερμανικά, προκαλούσε αλγεινή εντύπωση.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το επεισόδιο με τον Χάμες Ροδρίγκες, ο οποίος ήρθε σε ανοικτή ρήξη με τον Κόβατς, πιστοποιώντας με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι στο εσωτερικό της ομάδας επικρατεί μια μεγάλη κρίση. Έπειτα από το 1-1 με τον Άγιαξ, ο Κολομβιανός άσος έφυγε γρήγορα και τσαντισμένος από το γήπεδο. Νωρίτερα είχε εκφραστεί επιθετικά προς τον Κόβατς για τον μικρό χρόνο συμμετοχής που του έδινε τελευταία με τη φράση «δεν είμαστε Αϊντραχτ», που αποτελούσε, όπως γίνεται αντιληπτό, «καρφί» για το μέγεθος της πρώην ομάδας του Κροάτη τεχνικού.

Η επίθεση των μεγάλων αφεντικών και η απάντηση

Αυτή η τρικυμία οδήγησε τα αφεντικά του συλλόγου να προχωρήσουν σε μία άκομψη ενέργεια. Την περασμένη Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με τη Βόλφσμπουργκ, το κλίμα μεταξύ δημοσιογράφων και Κόβατς ήταν ηλεκτρισμένο. Ο ίδιος φάνηκε να τους ειρωνεύεται, αλλά ενώ όλοι περίμεναν ότι θα αποχωρούσε, εκείνος μίλησε κανονικά για το παιχνίδι που ακολουθούσε, γνωρίζοντας ήδη, όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του, τι θα ξεστόμιζαν οι Χένες, Ρουμενίγκε και Χαλισάμιτζτιτς. Οι τελευταίοι επιτέθηκαν ευθέως στους δημοσιογράφους για την άδικη κριτική που ασκείται, υποδεικνύοντας τους εμμέσως πλην σαφώς τι να γράφουν! Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως δεν πρόκειται να ανεχθούν ξανά κάτι τέτοιο από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας!

Οι απαντήσεις δόθηκαν άμεσα μέσα στο γήπεδο και στο 1-3 επί της Βόλφσμπουργκ. Μια πειστική εμφάνιση έπειτα από πολύ καιρό που θύμισε την παλιά καλή Μπάγερν. Και γι’ αυτό τον λόγο ο Κόβατς στη συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ κάλεσε τους παίκτες του να επαναλάβουν την εμφάνιση του Σαββάτου. Είναι αλήθεια πως έχοντας στο μυαλό σου όσα είχαν πρόσφατα προηγηθεί, ένιωθες ότι το κλίμα μεταξύ ρεπόρτερ και Κόβατς ήταν ακόμα «παγωμένο». Ο Κροάτης τεχνικός θέλει μια σειρά τέτοιων εμφανίσεων και αποτελεσμάτων για να πάρει ξανά τα πάνω του και να ξανακερδίσει τον Τύπο. Και υπό αυτό το πρίσμα, η Μπάγερν έχει έρθει στην Αθήνα για να κάνει μια ακόμα πειστική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ. Με την ίδια νοοτροπία θα ερχόταν, όπως και να έχει, αλλά πόσο μάλλον τώρα που χρειάζεται αποτέλεσμα για την «τσαλακωμένη» ψυχολογία της.

Αποφασισμένη να απορροφήσει την κρίση στην Αθήνα

Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι που μας πέρασε η Μπάγερν δεν έκανε την απαραίτητη ανανέωση που απαιτούσε το ρόστερ. Ένα ρόστερ με τρομερή εμπειρία αστέρων, όπως ο Λεβαντόφσκι, ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί, αλλά με έλλειψη φρεσκάδας και νέων σημαντικών μεταγραφών που θα ενίσχυαν το εξαιρετικό υλικό της. Στους Ρόμπεν και Ριμπερί για παράδειγμα φαίνεται ότι τα χρόνια έχουν περάσει, ο Μίλερ δεν τραβάει φέτος στο παραγωγικό κομμάτι, όπου τα κάστανα βγάζει ευτυχώς ο «Λέβα», παρά το γεγονός ότι ο Πολωνός κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου βρέθηκε τόσο κοντά όσο ποτέ από την έξοδο.

Όπως και να έχει, όμως, τέτοιοι μεγάλοι σύλλογοι έχουν αποδείξει ότι έχουν τον τρόπο να απορροφούν τις κρίσεις, όσο έντονες κι αν είναι αυτές. Και γι’ αυτό από την πλευρά της ΑΕΚ θέλει μια έξτρα προσοχή απόψε καθώς η Μπάγερν βρίσκεται στην Αθήνα για να σιγήσει όσους την έχουν βάλει στο στόχαστρο εντός των γερμανικών συνόρων.

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955”,
enable_page_level_ads: true
});