Uncategorized

Λουτσέσκου: ”’Εχω ως πρότυπο τον πατέρα μου.”

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για την καριέρα του, τον ΠΑΟΚ, τον πατέρα του και τόνισε το γεγονός ότι δουλεύει με πάθος.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο Telekom Sport:
Για το πως είναι να μεγαλώνεις με το πρότυπο του Μιρτσέα Λουτσέσκου: ”Είχα μια… δύσκολη παιδική και νεανική ηλικία. Ήταν δύσκολο γιατί κάθε φορά άκουγα ότι “είσαι ο γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου, ότι έχεις οφείλεται στον πατέρα σου”. Ο προσωπικός μου στόχος ήταν να δημιουργήσω το δικό μου όνομα. Μεγάλωσα με αυτόν ως έμπνευση. Ήμουν μαζί του, είδα και έζησα μεταξύ των παικτών του, είδα πως είναι η ζωή μέσα σε μια ομάδα. Είδα και έζησα τις νίκες του, χαιρόμουν μαζί του. Έζησα όμως τις δύσκολες στιγμές, τις ήττες της ομάδας του με απίστευτη πίκρα. Μου έδωσε αυτό το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Τώρα δουλεύω με πάθος και αυτό οφείλεται στον πατέρα μου”.
Για τις επιρροές στην φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο: ”Η φιλοσοφία μου πηγάζει από την φιλοσοφία του πατέρα μου, τον τρόπο εργασίας του, και την νοοτροπία παιχνιδιού που είχε. Αυτά πήρα από αυτόν. Την ευχαρίστηση να παίζω επιθετικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας”.
Για την φορά που αντιμετώπισε το πατέρα του: ”Αυτό το παιχνίδι ήταν ίσως το πιο ευχάριστη εμπειρία που έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο. Και την ίδια στιγμή είναι μια περήφανη στιγμή για την οικογένεια μας, νομίζω και για το ρουμάνικο ποδόσφαιρο. Πατέρας και γιος συναντήθηκαν ως προπονητές, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στην καριέρα μου είχα πολλές όμορφες στιγμές, σχεδόν σε όλες συμμετείχε και ο πατέρας μου. Αν και δεν ήταν φυσικά σε όλες δίπλα μου, πάντα ένιωθα την ολόψυχη υποστήριξη του”.
Για τον ΠΑΟΚ: ”Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδιαίτερη ομάδα. Είναι ένας σύλλογος με ενέργεια και απίστευτο συναίσθημα. Είναι κάτι περισσότερο από… πάθος, αισθάνεσαι ότι έχεις μια τεράστια ευθύνη, ο καθένας σου ζητάει μόνο ένα πράγμα. Να κερδίσεις! Ο ΠΑΟΚ είναι το όνειρο κάθε παιδιού που ξεκινάει το ποδόσφαιρο”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});