ΑΕΚ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένας παίκτης κόσμημα – ένας Άνθρωπος στολίδι

 Ο Σέρχιο Αραούχο και οι ανθρώπινες αρετές του έλαμψαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους χθες το βράδυ στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ

Στην χθεσινή εκδήλωση του ΠΣΑΠ βραβεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές του ελληνικού -και όχι μόνο- πρωταθλήματος για τις αθλητικές τους επιτυχίες, για τα επιτεύγματα τους εντός αγωνιστικών πλαισίων. Η εκδήλωση όμως όπως κάθε χρόνο εμπεριείχε και την βράβευση με για το fair play της χρονιάς με τον Αργεντινό Σέρχιο Αραούχο να κλέβει την παράσταση.

Όταν οι γονείς του αδικοχαμένου Αλκη παρέδωσαν το βραβείο στον φορ της Ένωσης, εκείνος τους κοίταξε με βλέμμα παγωμένο και απολύτως συνηδητοποιημένο. Το πήρε στα χέρια του έκανε τις δηλώσεις του και το επέστρεψε πίσω σε αυτούς τους ανθρώπους, τους γονείς που έχασαν ένα παιδί επειδή ήταν φίλαθλος του Άρη… Τα λόγια περιττά για έναν παίκτη κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο μα πάνω απο όλα για τον άνθρωπο στολίδι και παράδειγμα για όλους. Το χειρότερο στην σημερινή κοινωνία είναι ότι τέτοιους ανθρώπους τους ψάχνουμε με το κιάλι. Μέσα λοιπόν σε μια κοινωνία γεμάτη μίσος, “καλοπέραση”, εγωισμό και αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, ένας Αραούχο φωτίζει τον δρόμο, δείχνει την σωστή πορεία. Η μεγαλοψυχία του Αργεντινού φάνηκε απο εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη, που όπως κάθε μεγάλο παιχνίδι είχε τις εντάσεις του και παρα τις φωνές και τις συγκρούσεις μετά το γκολ της ισοφάρισης σχημάτισε με τα δάχτυλα του το αρχικό γράμμα Α από το όνομα του 19χρονου. Τότε γράφτηκε η ιστορία, τώρα επιστεγάστηκε! Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός αλλά και ο φίλαθλος κόσμος έσπευσε να τον αποθεώσει με κείμενα φωτογραφίες και άρθρα, πλέκοντας το εγκώμιο του Σέρχιο Αραούχο.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ΠΑΕ ΑΡΗΣ να δείχνει τον απέραντο σεβασμό της προς το πρόσωπο του παίκτη. Μόνο υπερηφάνεια για την ανθρωπιά του, το ήθος και την αξιοπρέπεια του. Σε έναν κόσμο γεμάτο Οταμέντι, παράδειγμα μας ο Αραούχο.