Uncategorized

Μάνταλος: “Ξεκινάμε για να παραμείνουμε στην κορυφή”

Μεγάλη συνέντευξη έδωσε στο match programme του αποψινού αγώνα, ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος. Μίλησε για τον τραυματισμό του πέρυσι, το πρωτάθλημα που κατακτήθηκε και αυτό που ξεκινάει απόψε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Μάνταλου:

-Πέτρο, πόσο διαφορετικό είναι και για εσένα και για τους συμπαίκτες σου να ξεκινάτε το πρωτάθλημα από τη θέση του οδηγού ή καλύτερα από τη θέση του πρωταθλητή;
-“Διαφορετικό είναι σίγουρα και όχι συνηθισμένο για εμάς που μέχρι σήμερα ξεκινούσαμε για να διεκδικήσουμε και όχι για να… διατηρήσουμε! Διαφορετικό αλλά και πολύ όμορφο να ξεκινάμε ως πρωταθλητές! Από την άλλη πλευρά το κίνητρο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Δεν έχουμε εκπληρώσει τις φιλοδοξίες μας”.

-Μεγαλύτερο κίνητρο ή και πιο δύσκολη αποστολή; 
-“Σαφώς και η αποστολή μας είναι πολύ πιο δύσκολη και έχουμε απόλυτη επίγνωση για αυτό. Ολοι γνωρίζουν ότι το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πολύ πιο δύσκολο από το να την κατακτήσεις για μία φορά. Και εμείς θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή”.

-Ενδεχομένως και να απαντήσετε σε όσους σας αμφισβητούν; 
-“Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά… Δεν είναι λογικό οι πάντες να θέλουν να αμφισβητήσουν τον πρώτο; Αυτό συμβαίνει παντού! Όπως και είναι απόλυτα φυσιολογικό η δική μας φιλοδοξία να είναι να μην τους το επιτρέψουμε. Από εκεί και πέρα εμείς ούτε σε αντιπαράθεση δηλώσεων έχουμε μπει, ούτε θα μπούμε, ούτε έχουμε ασχοληθεί, ούτε έχουμε προσβάλλει κανέναν. Το γήπεδο θα μιλήσει και πάλι και εμείς εκεί έχουμε στραμμένη την προσοχή μας. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας”.

-Ξεκινάτε με πίστη στις δυνατότητες της ομάδας με άλλα λόγια…
-“Ο στόχος για εμάς είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε το “back to back”, ξεκινάμε για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, ξεκινάμε για να παραμείνουμε στην κορυφή, ξεκινάμε για να δείξουμε ότι παραμένουμε οι καλύτεροι. Αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο, δεν έχει κανένα νόημα να τα επαναλαμβάνουμε σε δηλώσεις. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα, έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα, έχουμε πλέον χτίσει μια διαφορετική νοοτροπία και είναι λογικό και εμείς να θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω”.

-Πώς βλέπεις την ομάδα; Μπορεί να είναι και καλύτερη από πέρυσι;  
-“Αυτό είναι κάτι που θα φανεί. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα παραμένει ανταγωνιστική, η ομάδα διαθέτει ποιότητα και πλέον έχουμε έναν καινούργιο προπονητή που είναι λογικό να θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία όπως και δουλειά δική μας είναι να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη, όπως και το ότι έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε σχέση με όσα έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα στα ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει. Από εκεί και πέρα η εφετινή σεζόν θα είναι πολύ πιο απαιτητική, γιατί και ο κόσμος μας είδε αρκετά ωραία πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και το θεωρώ λογικό να περιμένει ακόμα περισσότερα πράγματα από εμάς εφέτος”.

-Πόσο σημαντικό είναι για εσένα το γεγονός ότι κατάφερες να ξεπεράσεις έναν ακόμα σοβαρό τραυματισμό και να επιστρέψεις γερός στην ενεργό δράση;
-“Δεν ήταν λίγο αυτό που πέρασα αλλά είναι μέσα στη ζωή του ποδοσφαιριστή. Δεν μπορείς να το σκέφτεσαι, δεν μπορείς να γυρίζεις πίσω, κάνεις την προσπάθειά σου και επιστρέφεις. Η ομάδα μου στάθηκε, μου έδειξε πόσο με υπολογίζει με την ανανέωση του συμβολαίου μου που ολοκληρώθηκε μετά τον τραυματισμό του και τώρα πλέον το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ζήσουμε στιγμές σαν τις περσινές, μετά από μια αξέχαστη και καταπληκτική χρονιά και για εμάς και για τους οπαδούς μας”.

-Θυμάσαι ακόμα την απονομή;  
-“Δύσκολο να περιγράψω πως ένιωσα εκείνο το βράδυ, τόσο εγώ όσα και όλα τα παιδιά. Αλλά δεν μπορεί μια μεγάλη ομάδα να μείνει κι άλλο στην απονομή του πρωταθλήματος στη Ριζούπολη. Η νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι ακόμα πιο απαιτητική για όλους μας. Με ένα πρωτάθλημα δεν ολοκληρώνεσαι σαν ποδοσφαιριστής, ούτε μπορείς να μείνεις σε μια επιτυχία. Η διάρκεια είναι αυτή που θα μετρήσει αλλά και το πώς θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κορυφή. Από εκεί θα κριθούμε. Και από το στόχο της Ευρώπης. Οι προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ, όταν είσαι μεγάλη ομάδα”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955”,
enable_page_level_ads: true
});

-Με τι ψυχολογία μπαίνετε από σήμερα στο καινούργιο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα;
-“Με την ίδια όρεξη και την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε μέχρι τώρα. Και φυσικά με προσοχή σε όλα τα παιχνίδια αφού αυτή η προσήλωση στον στόχο και η συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά είναι το στοιχείο που έφερε την περσινή επιτυχία. Δεν μπορούμε τώρα να αλλάξουμε, ούτε να αλλοιωθούμε. Πρέπει να παραμείνουμε η ίδια ομάδα που παλεύει κάθε ματς, που δεν έχει το περιθώριο να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο, που δεν κλονίζεται από τις ατυχίες, που είναι έτοιμη και πάλι να θυσιαστεί από το μηδέν. Δεν έχουμε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, γνωρίζουμε ότι κανένας δεν θα μας χαριστεί και ότι αντίθετα κάθε ομάδα έχει έξτρα κίνητρο όταν αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή. Το ματς με τον ΠΑΣ είναι ανάμεσα σε δύο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά αυτό πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς. Εχουμε έναν τίτλο να υπερασπιστούμε και πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουμε ποιος είναι ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο”.