Uncategorized

Μια συνεργασία με φόντο το μέλλον!

Ο Insider καταπιάνεται από τη (διαφαινόμενη) απόκτηση του Pedro Vitor από την ΑΕΚ και αποκαλύπτει τι σημαίνει αυτή η μεταγραφή, αυτά που προηγήθηκαν και αυτά που αναμέμεται να ακολουθήσουν. Το deal αυτό έχει μπόλικο παρασκήνιο. Η ΑΕΚ έπειτα από την δυναμική της επιστροφή στα ευρωπαικά σαλόνια και την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει επιστρέψει παράλληλα και στο προσκήνιο του ευρωπαικού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου, αυτομάτως το ίδιο ακριβώα συμβαίνει και στις πιάτσες των ατζέντηδων και οι κιτρινόμαυροι οφείλουν να το διαχειριστούν με σωστό τρόπο και να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Μπαίνοντας στο ψητό…

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού έγινε μια πολύ ενδειαφέρουσα προσέγγιση στους ανθρώπους της ομάδας από γραφείο μάνατζερ της Λ. Αμερικής (όχι ΔΕΝ είναι η Elenko). Με λίγα λόγια, έγιναν κάποιες συζητήσεις και οι άνθρωποι του γραφείου ανέλυσαν το project πάνω στο οποίο έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο αγοράς. Οι 2 πλευρές συμφώνησαν να είναι σε ανοιχτή εποικινώνια για επικείμενη συνεργασία. Το project αυτό αφορά παίκτες με ταλέντο, αρκετά νεαρής ηλικίας από χώρες της Λ. Αμερικής που ακόμα δεν έχουν κάνει το άλμα στην Ευρώπη, παίκτες με μικρή αξία και ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταπωλητική αξία, παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν και πωληθούν σε μεγάλα ευρωπαικά πρωταθλήματα με τεράστια ποσά (σε σχέση με αυτά που αγοράζονται απο την Ν. Αμερική) για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με βάση αυτή τη τακτική έχει συσταθεί ένα ολόκληρο δίκτυο αγοράς εδώ και αρκετά χρόνια. Αρχικά το δίκτυο στρεφόταν σε χώρες που ήταν εύκολη η προσαρμογή, κυρίως, λόγω γλώσσας(Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) χώρις όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεύτερη απόπειρα ήταν η συνεργασία με το ανατολικό μπλοκ(κατα κύριο λόγο με τη Ρωσία) λόγω των χρήματων που κινούνται σε αυτή την αγορά, το τι έγινε και χάλασε και αυτή η συνεργασία είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα…κάπου εκεί αποφασίστηκε να ρίξουν γέφυρες εποικινωνίας στη χώρα μας με το δέλεαρ του “αγοράζω φθηνά, πουλάω ακριβά”. Εύλογα γεννιέται η ερώτηση “το κέρδος τους ποιό θα είναι;” ιδού η απάντηση, τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσοστά μεταπώλησης. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν στα μέσα του Ιούλη έλαβε χώρα μια συνάντηση στην Αθήνα, παρουσία Δ. Μελισσανίδη και εκεί έπεσαν στο τραπέζι τα πρώτα scouting reports για παίκτες από Βραζιλία και Αργεντινή από 17 εώς 21 ετών. Αυτά εξετάστηκαν απο ανθρώπους της ΑΕΚ λεπτομερώς για πάνω απο 2 εβδομάδες και ως number 1 στοχος επιλέχθηκε ο Pedro Vitor.
 Οι επαφές ξεκίνησαν άμεσα με τους μάνατζερ, την ομάδα και τον παίκτη και με την -χωρίς δεύτερη σκέψη- θετική απάντηση του παίκτη το deal έκλεισε γρηγόροτερα απ ‘όσο υπολογιζόταν. Ο βραζιλιάνος μέσος σαφώς και είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας με φόντο το μέλλον, μιας συνεργασίας που ευελπιστούμε να μαα αποφέρει αγωνιστικό και οικονομικό κέρδος στο άμεσο αλλά και στο βαθύ μέλλον. Οι συνεργασίες τέτοιου είδους πρέπει πάντα να ξεκινάνε με καλούς οιωνούς, αυτό έγινε και σε αυτή τη περίπτωση με μια άψογη και πολύ γρήγορη δουλεία ώστε ο 20χρονος μέσος να φορέσει τα κιτρινόμαυρα σε χρόνο dt. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνεργασία δε τέλειωσε εδώ, έχει πάρα πολύ μέλλον. Τα scouting reports αμέτρητα, η μελέτη και η εξέταση των στόχων συνεχής και εξελίξεις σύντομα! Η ΑΕΚ μεγαλώνει, μαλλόν γιγαντώνεται καλύτερα, σε όλους τους τομέις και σε όλα τε επίπεδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. 
Υ.Γ Όσοι αναρωτιέστε για αυτό που έχω γράψει πως το γραφείο μάνατζερ δεν είναι η Elenko, έτσι είναι. Η Elenko αναλαμβάνει το διαδικαστικό μέρος σε αυτό το δίκτυο αγοράς, αυτό δεν αναιρεί όμως την πολύ καλή σχέση που έχουμε χτίσει με την εταιρεία αυτή και μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο μέλλον! 
Υ.Γ2 Δε συνηθίζω να αναφέρομαι στα αγωνιστικά θέματα αλλά θα κάνω μια εξαίρεση. Αν θα μείνει ο Pedro Vitor στο ρόστερ ή θα φύγει δανεικός δεν το ξέρουμε ακόμα αλλά ας πούμε οτι τελικά φέυγει δανεικός. Ποιος είναι ο προπονητής που μπορεί αν τον προετοιμάσει κατάλληλα για την ΑΕΚ και γενικότερα για την Ευρώπη και τον εμπιστεύονται στην ομάδα; Δε θα σας το πω, προς το παρόν τουλάχιστον.