Uncategorized

Κοπιτσής: Το πλάνο Ουζουνίδη είναι πάρα πολύ καλό

Αναλυτικά οι δηώσεις του Χάρη Κοπιτσή στο Σπορ φμ 94.6:


Για την παρουσία της ΑΕΚ στο ματς με τη Βίντι: «Η ΑΕΚ έρχεται με φόρα από πέρυσι. Έχει πλάνο, αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό. Μεγαλώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Εκτός από την απόδοση, σε τέτοιο επίπεδο το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Όλα είναι ευχάριστα τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τους οπαδούς της. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και να πάμε στο Champions League. Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που θα αποφέρει πολλά οφέλη, όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε να προκριθούμε».

Για το αν έχει τελειώσει η υπόθεση πρόκριση: «Η πρόκριση θα τελειώσει όταν σφυρίξει ο διαιτητής το επόμενο παιχνίδι στο 90 και κάτι. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα. Καμία πρόκριση δεν κρίνεται από το πρώτο παιχνίδι. Θα κριθεί με τη σοβαρότητα και την οργάνωση που θα υπάρχει στο δεύτερο παιχνίδι. Όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κρύβουν κινδύνους, αλλά η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να τα ξεπεράσει όλα αυτά, ιδίως στο ΟΑΚΑ».

Για τον Οικονόμου: «Είναι ένα παιδί με εμπειρίες από το εξωτερικό. Είναι σοβαρός μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Έχει δέσει με την ομάδα και την φιλοσοφία της. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία του και νομίζω όλοι στην ΑΕΚ. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι». 

Για το αν υπάρχουν διαφορές στο αγωνιστικό προφίλ της ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι: «Η βασική ιδέα είναι η ίδια. Σε αυτά που γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχει μεγάλο ρόλο τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ, όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η ΑΕΚ έχει ψυχή, πάθος και πλάνο και καλύπτει κάποιες αδυναμίες που είναι λογικό να υπάρχουν αυτή την περίοδο. Το πλάνο που ακολουθείται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πάρα πολύ καλό. Το έργο του θα φανεί και στα επόμενα παιχνίδια. Είναι ένας προπονητής που έχει ιδέες και ξέρει πώς να τις κάνει πράξη. Του δίνεται η δυνατότητα σε ένα υγιές περιβάλλον να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και σαν προπονητής».

Για τον Γαλανόπουλο: «Είναι ένα παιδί που προέρχεται από την ακαδημία της ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολο ένα παιδί από τις ελληνικές ακαδημίες να φτάνει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αυτό δείχνει την ικανότητα, το ταλέντο και το ήθος του. Για μας είναι χαρά και τιμή ένα παιδί από την ακαδημία να φτάνει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Έχει πολλά περιθώρια να εξελιχθεί ακόμα παραπάνω. Έχει την ευφυΐα να βελτιώνεται και από τους ποδοσφαιριστές που έχει δίπλα του. Έχει τρομερή αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Έχει βελτιώσει στοιχεία του παιχνιδιού του και αυτό πιστώνεται στον ίδιο και τη διάθεση που έχει. Μην ξεχνάμε ότι η εμπειρία που είχε ήταν μόνο τα παιχνίδια των Ακαδημιών. Παρόλα αυτά σε τέτοιο επίπεδο εξελίσσεται παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το γκολ της Βίντι: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Τώρα μπορούμε να κάνουμε την ανάλυση για να δούμε τι πήγε λάθος. Εκείνη τη στιγμή οι εντάσεις είναι μεγάλες. Γι’ αυτό είναι όμορφο και το ποδόσφαιρο. Αν ξέραμε τι θα γίνει σε κάθε φάση θα ήταν πολύ εύκολο. Αυτό που μένει παραπάνω από τις λεπτομέρειες είναι το αποτέλεσμα, για την εποχή που βρισκόμαστε και αν αναλογιστεί κανείς τη σημαντικότητα του παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη σε έναν, είναι ομαδική η δουλειά. Οι λεπτομέρειες πάντα διορθώνονται».

Για τη διαιτησία στο ματς με τη Βίντι: «Ήταν κάπως υπερβολική, αλλά έγινε και πρέπει να το δεχτούμε και πρέπει να ξέρουμε ότι ο κάθε διαιτητής έχει το δικό του στυλ. Ο συγκεκριμένος σφύριξε έτσι. Ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν στοίχησε, ήταν θετική βραδιά. Από εκεί και πέρα θα τον κρίνουν οι υπεύθυνοι».

Για το μέλλον της ΑΕΚ: «Το παρόν της ΑΕΚ είναι θετικό, το μέλλον είναι ακόμα πιο θετικό, έρχεται και το γήπεδο. Αυτή τη στιγμή όλα πηγαίνουν προς την πλευρά που θέλουμε. Ελπίζουμε να πάμε τελικά στη φάση των ομίλων του Champions League. H AEKέχει ένα σερί στην Ευρώπη που στέκεται πάρα πολύ καλά. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η ΑΕΚ με όποιον αντίπαλο και να έχει παίξει τα έχει καταφέρει. Τα παιχνίδια στο Champions League από την εμπειρία μου, είναι περισσότερο γιορτή, ευχαρίστηση και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Ίσα- ίσα έχεις πολλά να κερδίσεις από αυτή την εμπειρία».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955”,
enable_page_level_ads: true
});