Uncategorized

Ουζουνίδης: Πέτυχαν μια σπουδαία πρόκριση και ίσως το καταλάβουν στην πορεία

Στην συνέντευξη Τύπου μετά την πανηγυρική λήξη του αγώνα ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε και ανέλυσε ερωτήματα για την εξέλιξη του ματς:

 Για το εάν έγινε σωστή διαχείριση του άγχους και ιδιαίτερα μετά το ’95 δήλωσε:
Εντάξει εάν θέλαμε να περάσουμε χωρίς άγχος δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Το να αποκλείσουμε την Σέλτικ ,χωρίς να χάσουμε, με ισοπαλία και νίκη και να ήταν χαλαρά τα πράγματα, δεν γίνεται. Κερδίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ξέρει να παίζει και έχω δει σπουδαία πράγματα από την πλευρά τους όπως είπα και στον προπονητή.Εμείς απλά μειώσαμε τις επιθέσεις που μπορούσαν να κάνουν καλά. Τα παιδιά σήμερα έδωσαν το κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούνε. Κυρίως αυτήν την περίοδο που είχαμε πολλά προβλήματα.´Όχι μόνο με εκείνους που δεν έπαιξαν αλλά και δύο τρία παιδιά που αγωνίστηκαν είχαν προβλήματα. Τους δίνω συγχαρητήρια .Πέτυχαν μια σπουδαία πρόκριση και ίσως το καταλάβουν στην πορεία πόσο δύσκολη ήταν. Δίνει χαρά σε όλους εμάς , όμως η μεγάλη πρόκληση είναι τώρα μπροστά μας. Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω με όλες μας τις δυνάμεις!

 Όσον αφορά πόσο τον προβληματίζει το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει για τα επόμενα παιχνίδια για να φέρει τους παίκτες στο σημείο που επιθυμεί: 


Σίγουρα δεν έχουμε πολύ χρόνο ,μπροστά μας.Είναι φυσιολογικό μέσα στο παιχνίδι να υπάρξουν σημεία κόπωσης. Αυτό μπορεί να προέρχεται από δύο πράγματα . Το ένα πως ο αντίπαλος είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση και δεύτερον το άγχος τις πρόκρισης που σε βαραίνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και ξέρω τι θα δώσουν στην συνέχεια. Δεν είναι εύκολο το επόμενο παιχνίδι! Εάν πιστέψουμε πως επειδή περάσαμε την Σέλτικ θα περάσουμε και τον αντίπαλο θα κάνουμε μεγάλο λάθος !Είναι δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε το 100%, εάν στο τέλος δούμε ότι φτάνει καλώς θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση στους ομίλους εάν δεν φτάσει τουλάχιστον να πούμε ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε! 

Ρωτήθηκε επίσης για το αν η ΑΕΚ πρέπει να επωμιστεί το βάρος του φαβορί στην διοργάνωση και να είναι υποχρεωμένη να πάρει την πρόκριση; 
 Είναι υποχρεωμένη να είναι στο γήπεδο και να προσπαθήσει πολύ! Σε αυτό το επίπεδο δεν έχει φαβορί.


Για το ποιο είναι πιο δύσκολο κομμάτι στην μεταχείριση της ομάδας το αγωνιστικό ή το πνευματικό;
Σίγουρα η πρόκριση μας δίνει άλλη αυτοπεποίθηση άλλα μέχρι εκεί! Σε μία ομάδα δεν πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι μόνο τα άσχημα. Πολλές φορές οι μεγάλες ομάδες στα άσχημα αντιδρούν καλά και στα καλά ξεφεύγουν! Πρέπει να συγκρατηθούμε. Είναι μεγάλη η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα είναι μεγάλο λάθος από μέρους μας ,εάν και δεν νομίζω τα παιδιά είναι σοβαρά! 

Για τους πρώτους  αγώνες με την Ένωση άλλα και για τον κόσμο που άφησε στην άκρη τις διακοπές και τα μπάνια για να “γεμίσει” το στάδιο.
Ήταν πολύ σημαντική η πρόκριση για μένα, σαν προπονητή όπως για τους παίκτες όπως και για την ΑΕΚ .Από εκεί και πέρα αυτή είναι η δουλειά μου , γιαυτό και με επέλεξαν στην ομάδα , φαίνεται ότι με εμπιστεύονται ! Είμαι πολύ χαρούμενος που κατά κάποιο τρόπο τους δικαίωσα! Για τον κόσμο θα σας πω μόνο πως πριν μπούνε στο γήπεδο ,άφησα τα παιδιά να ακούσουν μόνο τα συνθήματα και τους είπα ότι όλος αυτός ο κόσμος έχει αφήσει τις διακοπές του και έχει έρθει εδώ γιατί πιστεύει σε εσάς! 


Και τέλος εάν τα τελευταία 20 λεπτά της ομάδας τον προβλημάτισαν :
 Άλλαξε η Σέλτικ τον σχηματισμό έβαλε ότι “όπλο” είχε και ήταν φυσιολογικό και εμείς είχαμε ευκαιρία με τον Κλοναρίδη και θα μπορούσαμε να έχουμε ένα 3ο γκολ !