Uncategorized

Σιμόες: “Υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τον τίτλο”

Συνέντευξη στην εφημερίδα Live Sport ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος έδωσε ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σιμόες:

“Είχε πολλά χρόνια να συμβεί. Να κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που κατακτήσαμε τον τίτλο έχουμε την υποχρέωση να τον υπερασπιστούμε. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι και να αποδεχτούν ότι όλοι θα παίζουν εναντίον μας με σκοπό να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα ή να κερδίσουν την πρωταθλήτρια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί από τους υπόλοιπους, ώστε να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε ξανά.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Θα παίξουν όλες οι ομάδες με όλους. Στόχος τους θα είναι να κερδίσουν βαθμούς. Εμείς όμως έχουμε τη μεγαλύτερη “ευθύνη”, διότι είμαστε η ομάδα που κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα. Για την ΑΕΚ πάντα είναι ξεκάθαρος αυτός ο στόχος. Δεν έχει καμία σημασία ότι είχε πολλά χρόνια να πάρει ένα πρωτάθλημα ή ότι το κέρδισε πέρυσι. Μιλάμε για την ΑΕΚ. Για μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα που κάθε χρονιά έχει υποχρέωση να διεκδικεί τον τίτλο. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη αξία σε έναν μαραθώνιο είναι να σκέφτεσαι το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Όσον αφορά την Ευρώπη, στα… αστέρια πάμε! Αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει εκεί που πιστεύει και σκέφτεται! Πολύ ψηλά! Τα όνειρα είναι μεγάλα. Τα φαβορί όμως δεν κερδίζουν επειδή είναι φαβορί. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Δεν είναι αρκετό να είσαι φαβορί στα χαρτιά.

Με τον νέο προπονητή τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Φάνηκε αυτό και στα δύο ματς με τη Σέλτικ. Ο κ. Ουζουνίδης είχε δείξει και στον Παναθηναϊκό τις ικανότητές του. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, παρά τη φυγή ποδοσφαιριστών, έβρισκε πάντα λύσεις και διαχειριζόταν κάθε δύσκολη κατάσταση. Ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Αυτούς τους μήνες με τον νέο προπονητή έχουμε μάθει και βγάζουμε στο γήπεδο νέα πράγματα. Μέσα από τις προπονήσεις έχουμε καταφέρει να βγάλουμε αυτοματισμούς και κάποιες κινήσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα κάνει αυτόματα κάποια πράγματα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσω για το συμβόλαιο. Ξέρω τις προθέσεις της ΑΕΚ. Είχαμε μιλήσει κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Αυτή τη στιγμή δε υπάρχει κάποια εξέλιξη. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι εγώ δεν σκέφτομαι το θέμα του νέου συμβολαίου. Ούτε αν μένω, ούτε αν φεύγω. Έχω μιλήσει στον μάνατζέρ μου και του έχω πει ότι αυτή τη στιγμή για μένα το πιο σημαντικό πράγματα που υπάρχει είναι τα παιχνίδια που έρχονται. Γενικά σε αυτή την περίοδο που υπάρχουν μεταγραφές, που κινείται η αγορά, υπάρχουν παίκτες που επηρεάζονται. Εμένα δεν με αγγίζει τίποτα. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Μένω εδώ σίγουρα μέχρι να τελειώσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ σημαντικούς αγώνες μπροστά μας για να κάθομαι να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε ένα χρόνο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955″,
enable_page_level_ads: true
});

Όσον αφορά τις δηλώσεις Λουτσέσκου αυτό που έχει πάντα σημασία είναι να κοιτάς τη δική σου συμπεριφορά. Δεν με απασχολούν αυτά που λέει ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν τα διαβάζω καν! Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι γίνονται κάποια πράγματα ώστε να παιχθούν παιχνίδια έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Για τους ποδοσφαιριστές και ειδικά για εμάς στην ΑΕΚ αυτό δεν πρέπει να είναι καθόλου σημαντικό. Δεν δίνουμε σημασία και δεν πρόκειται να μας επηρεάσει. Η δική μας δουλειά είναι άλλη. Το έχω ξαναπεί και στο παρελθόν. Η ΑΕΚ ήταν η απολύτως δίκαιη πρωταθλήτρια της περσινής σεζόν”.