Δεν έμειναν απαρατήρητα τα όσα έκανε και φέτος ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» αφού σχολιάστηκαν στο podcast του Τifo Football του Athletic!
Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:
«Ήταν μια ταραχώδης σεζόν στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ωστόσο δεν ήταν τίποτα μπροστά στον Ολυμπιακό, τον άλλο σύλλογο ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αυτή είναι η ιστορία αξιοσημείωτων αν και ίσως όχι τόσο πιστευτών εννέα μηνών στον Πειραιά.
Σε αυτό το γκρουπ ήταν αυτοπροσώπως και ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που κλωτσούσαν μπάλες από τη γραμμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο διαιτητής προσπάθησε να τους απωθήσει, αλλά τελικά αποφάσισε να περιορίσει την έκθεσή του και να σφυρίξει τη λήξη, καθώς οι οπαδοί έριχναν πλαστικά μπουκάλια και πυροτεχνήματα στο χορτάρι.
Ωστόσο, ο χώρος των αποδυτηρίων δεν ήταν ασφαλές μέρος για τον πρώτο διαιτητή, Ντάβιντε Μάσα. Όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ”καθώς μπήκα στα αποδυτήρια, όπου ήταν πολλά άτομα, ένιωσα ένα χτύπημα στα γεννητικά όργανα, χωρίς να αναγνωρίσω από ποιον ήταν. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω”.
Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα κάθε ντέρμπι σφυρίζεται από ξένο διαιτητή, καθώς οι ντόπιοι διαιτητές κατηγορούνται για μεροληψία από τις ομάδες. Αυτό δεν θα συμβαίνει στο μέλλον καθώς ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έστειλε επιστολή στην ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να δηλώσει πως ”η UEFA αναθεώρησε τη στήριξή της” για τους ορισμούς.
Όλο αυτό φαίνεται ως μια λογική κατάληξη μιας σεζόν κατά την οποία ο Ολυμπιακός ενεπλάκη σε μια συνεχή διένεξη με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Απείλησε ακόμα και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα με το επιχείρημα πως όλα λειτουργούσαν εναντίον του. Ο Κώστας Καραπαπάς, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, επέλεξε να ολοκληρώσει μια συνάντηση ανάμεσα στους έξι συλλόγους που συμμετείχαν στα πλέι οφ πετώντας μια μαύρη μίνι φούστα στον πρόεδρο της ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο.
Τώρα, εξηγώντας για ποιο λόγο είναι πονηρό, αλλά έχει σημασία στην ιστορία, υπάρχει η αντίληψη περί προκατάληψης των διαιτητών, κάτι που αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα επί χρόνια. Η ακριβής πρόθεσή του είναι ασαφής, αλλά το πιο πιθανό μήνυμα που εστάλη ήταν μάλλον μισογυνισμού. Ότι ο Μπαλτάκος θα έπρεπε να φορά την κοντή φούστα
».Υπήρχαν λίγα ποδοσφαιρικά επιχειρήματα για την απόκτησή του, αλλά η οικογένεια Μαρινάκη απόλαυσε αυτή την εξέχουσα μεταγραφή. Ο Χάμες υπέγραψε για ένα χρόνο με οψιόν για ακόμη έναν και όταν ανέκτησε τη φυσική κατάστασή του άρχισε καλά, πριν η φόρμα του εξαφανιστεί και τελικά τον Απρίλιο το συμβόλαιό του τερματίστηκε κοινή συναινέσει. Και ήταν επιτυχία η απόκτησή του σε σύγκριση με αυτή του Μαρσέλο. Στα 34 του έγινε δεκτός από 20.000 οπαδούς στην παρουσίασή του από τον Μαρινάκη προσωπικά. Οι εμφανίσεις του, όμως, ήταν τόσο κακές που ο Μίτσελ απηύδησε μαζί του και αποχώρησε τον Ιανουάριο έχοντας κάνει μόνο δέκα συμμετοχές. Ο Σίμε Βρσάλικο ήταν άλλη μια αξιοσημείωτη μεταγραφή, αλλά και το δικό του συμβόλαιο τερματίστηκε τον Ιανουάριο.
Συνολικά ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε 43 παίκτες από τα μέσα Οκτωβρίου.
Τώρα, το ερώτημα για το αν ο Μαρινάκης εξακολουθεί να είναι δημοφιλής μετά από όλα αυτά είναι περίπλοκο. Επιφανειακά, ναι είναι με τους υποστηρικτές του να σημειώνουν ότι αυτή είναι η πιο πετυχημένη περίοδος στην ιστορία του συλλόγου.
Πρόσφατα, η Θύρα 7, οι οργανωμένοι οπαδοί, σε ένα thread στο Twitter έδειξαν τα παράπονά τους, αλλά μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ακόμα ευγνώμονες και στηρίζουν τον Μαρινάκη. Και έφερε όντως επιτυχίες με 10 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια.
Ωστόσο, υπάρχει υποβόσκουσα δυσαρέσκεια κάτω από την επιφάνεια. Υπάρχουν οπαδοί, που πιστεύουν ότι η συμπεριφορά του Μαρινάκη, όχι μόνο τα συμβάντα κόντρα στην ΑΕΚ, δεν αρμόζει σε έναν ιστορικό σύλλογο. Υπάρχει, επίσης, η αντίληψη ότι η προσοχή μεταφέρθηκε στη Φόρεστ μετά την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Πολλοί παράγοντες του Ολυμπιακού έχουν, επίσης, ευθύνες στη Νότιγχαμ».