ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Ου στιγματίσεις ίνα μη στιγματισθείς

Είναι απίστευτο έως και αηδιαστικό το πόσο συντονισμένα μπορείτε να κάνετε πόλεμο σε μια ομάδα. Είναι όμως συγκινητικό παράλληλα το πόσο δεν την ενδιαφέρει το τι λέτε!

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Πολύ έκαναν καραμέλα το σλόγκαν «Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» με ύφος πειράγματος όταν η «Ένωση» έπραττε κάτι που τους προκαλούσε άγχος. Τελικά…είναι διαφορετικό να ΜΗΝ είσαι ΑΕΚ. Πως καταφέρνεις πάντα όταν είσαι με τους άλλους να κάνεις πράξεις κατακριτέες και να χειροκροτείσαι ενώ όταν ο αντίπαλός σου κάνει κάτι ανάλογο να κατακεραυνώνεται από τους συστημικούς είναι απορίας άξιο.

Σκέφτομαι σε μια κατάσταση λίγο αλλαγμένη να ξυπνήσει ένα ωραίο πρωινό η ΑΕΚ και να πει «Καλησπέρα σας, δε θα παίξω ντέρμπι τίτλου ενώ αποδεδειγμένα έχω αγωνιστικά αδειάσει γιατί έχω ΞΑΦΝΙΚΑ 24 κρούσματα κορωνοϊού». Α, αν δε σας φτάνει αυτό, να σας ενημερώσω σαν «Ένωση» πως εχθές ανέφερα παντού πως είναι όλα καλά και ο προπονητής μου χαμογελάει γιατί θα έχει διαθέσιμους σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές.

Τα άκρως αντικειμενικά και καθόλου φίλα προσκείμενα media τι θα έλεγαν; Θα σας πω εγώ. Θα περνούσαν «γενεές δεκατέσσερις» την ΠΑΕ ΑΕΚ, τον Μελισσανίδη, τον Αλμέιδα έως τον τελευταίο εργαζόμενο. Εχθές ήταν απλά ένα Σάββατο μεσημέρι γι΄ αυτούς. Αλίμονο βέβαια που θα ξεχνούσαν να κατηγορήσουν την ΑΕΚ που δήλωσε πως είχε γαστρεντερίτιδα αλλά θεωρούν πως τους κόλλησε Κορωνοϊό.

Δηλαδή με το μικρό τους μυαλό, η «Ένωση» αποφάσισε να παίξει δυο ντέρμπι με ανέτοιμους παίκτες απλά για να μεταδώσει έναν ιό στους αντιπάλους. Ποιος πανεπιστήμονας το σκέφτηκε άραγε; Εφόσον όμως η αντίπαλη ομάδα νοιάζεται τόσο πολύ για την υγεία των ποδοσφαιριστών της, φανταζόμαστε άπαντες πως τη Δευτέρα που ορίστηκε ο αγώνας δε θα χρησιμοποιηθούν οι νοσούντες. Τι; Όχι;

Όλα αυτά από μια ομάδα που μαζί με μια ακόμη ελέγχουν τα media και στιγμάτισαν την ΑΕΚ όταν απλά ανέφερε πως δε θέλει να αγωνισθεί σε ένα ακατάλληλο γήπεδο. Όταν αυτό διορθώθηκε, πήγε, κέρδισε κι έφυγε εύκολα. Ωστόσο της κόλλησε τη «ρετσινιά» αλλά αυτή την αποποιείται. Δεν πειράζει τώρα γνωρίζουμε πως ο τελευταίος των Μοϊκανών κατάγεται από την Αργεντινή και γνωρίζει καλά πως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ»!