ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Γιατί είσαι στην Ελλάδα, ΑΕΚΑΡΑ, η καλύτερη ομάδα

Παράσταση με έναν πρωταγωνιστή στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που η ΑΕΚάρα έκλεισε τα στόματα των ασεβών ανά τη χώρα!

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Τι έζησε ο κάθε φίλος της ΑΕΚ και σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Φυσικά οι πανηγυρισμοί «ακούστηκαν» παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε καναπέ, σε κάθε αυτοκίνητο. Όπου υπήρχε ΑΕΚτζής που περίμενε σήμερα να δει αν είχαν δίκιο οι…ειδικοί που μιλούσαν για εύκολο πέρασμα του Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Αντί αυτού όμως παρακολουθήσαμε κάτι πρωτόγνωρο για φέτος. Μια «Ένωση» κανονική, με αρχή-μέση-τέλος, με πίεση παντού, κυνήγησε πρώτες και δεύτερες μπάλες και γενικά κυριάρχησε κόντρα στον άμεσο ανταγωνιστή της στην κούρσα του τίτλου.

Εκδίκηση για τα…περσινά, εύκολη επικράτηση κόντρα στην ΑΕΚ που έχει «ξεφουσκώσει», διπλό τίτλου, ασταμάτητος Ιωαννίδης, έτοιμος Μπακασέτας να γράψει ιστορία. Ήταν λίγες από τις φράσεις που ακούσαμε ή και διαβάσαμε όλες τις ημέρες που περιμέναμε καρτερικά τη σημερινή αναμέτρηση. Τι έγινε από αυτά; Απολύτως τίποτα. Προφανώς το «τριφύλλι» αποτελεί μια ποιοτική ομάδα όμως σήμερα ξεκαθάρισε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και κάποιοι ίσως ξανασκεφτούν διπλά και τριπλά πριν απαξιώσουν την…αγέλη του Ματίας Αλμέιδα.

Αγωνιστικά θα πούμε-γράψουμε περισσότερα αύριο. Πρόχειρα όμως δε γίνεται να μην βγάλουμε το καπέλο στον καλύτερο, κατ΄ εμέ, παίκτη του γηπέδου, Αλεξάντερ Κάλενς. Κανένας δεν υστέρησε αλλά ο στόπερ της ΑΕΚ δημιούργησε μια εφιαλτική βραδιά για τον Φώτη Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο για τον Έλληνα επιθετικό πάλι αλλά και τον Σπόραρ. Ο Κάλενς πραγματοποίησε την πιο μεστή εμφάνισή του και ίσως «αγόρασε» την παραμονή του στο «Κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Ο «Δικέφαλος» επιβάλλεται να εμφανιστεί το ίδιο διψασμένος και σοβαρός στην Τούμπα ώστε με τη νίκη εκεί να έχει πλέον σχεδόν «κλειδώσει» το δεύτερο σερί πρωτάθλημα που τόσο πολύ δικαιούται. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά τον κόσμο της ΑΕΚ που σήμερα δημιούργησε, ίσως, την καλύτερη ατμόσφαιρα μετά από την ανέγερση του γηπέδου. Ενός γηπέδου που πραγματικά οι αντίπαλοι θα ευχόντουσαν να μην είχε χτιστεί αλλά εμείς ευχόμαστε να είχε χτιστεί νωρίτερα. Θα είχαμε γλυτώσει πολλά…

ΥΓ: Δεν είναι για όλους οι νίκες επί του Άρη