ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Ένα μεθυσμένο «Κιτρινόμαυρο» διήμερο στη γη της Επαγγελίας

Μας το χρωστούσε η μοίρα εκείνο το διήμερο εκείνον τον Μάιο του σωτήριου έτους 2018. Όσα ζήσαμε θα τα θυμόμαστε για πάντα, ό,τι και να γίνει στο μέλλον!

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Αναλογικά, ΑΕΚ σημαίνει δέκα στεναχώριες και μία χαρά. Εκείνο το διήμερο όμως ήρθαν πολλές παραπάνω ευχάριστες στιγμές. Άπαντες το είχαμε ονειρευτεί και το είχαμε σκεφτεί με κάθε πιθανό τρόπο που θα μπορούσαμε να το ζήσουμε. Το σκεφτόμασταν όταν η ΑΕΚ έχανε το πρωτάθλημα λόγω της υπόθεσης Βάλνερ, όταν πάλευε για την παραμονή, όταν βολόδερνε στα χωριά της Γ΄ και της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Λέγαμε, «δεν μπορεί, θα μας γυρίσει η τύχη».

Ήρθε λοιπόν η μεγάλη ώρα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και ενός ικανότατου συνόλου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος μετά από τρομερές εμφανίσεις, συγκινήσεις, επικές ανατροπές και τεράστια αμφισβήτηση. Όλα όμως ήρθαν όπως έπρεπε. Η «Ένωση» ήταν έτοιμη για μια τελευταία παράσταση στη Ριζούπολη και ο λαός της, διψασμένος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, περίμενε την κούπα στη γη της Επαγγελίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Σέρχιο Αραούχο έδωσε τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα και το πάρτι ξεκίνησε από εκείνη την «Κιτρινόμαυρη» γειτονιά. Ο Πέτρος Μάνταλος σήκωσε ψηλά στον Αττικό ουρανό το τρόπαιο και οι παίκτες ήξεραν πως μπορούν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Το πούλμαν έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ιαχές, καπνογόνα, τραγούδια, συνθήματα και μια κατάσταση «Κιτρινόμαυρης» μέθης. Άπαντες οι συμμετέχοντες το άξιζαν και με το παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να νιώσει τι ζήσαμε αν δεν ήταν εκεί.

Την επόμενη ημέρα είχαμε ακόμη μια αφορμή να γιορτάσουμε. Η «Βασίλισσα» αντιμετώπιζε την ανερχόμενη δύναμη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, Μονακό, στον τελικό του Basketball Champions League στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Οι φίλαθλοι της ομάδας κατέκλεισαν τις κερκίδες και ένα νέο πάρτι στήθηκε εκεί. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν η μεγάλη νικήτρια και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Έναυσμα για ένα τρελό διήμερο γιορτής που δεν είχαμε συνηθίσει.

Προφανώς γνωρίζαμε πως δε θα μείνει για πάντα έτσι η κατάσταση. Η προσγείωση μπορεί να θεωρηθεί και απότομη. Όμως η ζωή γενικά είναι στιγμές και ειδικά με την ιδέα που λέγεται Α.Ε.Κ είναι πολύ έντονες. Έπρεπε να το ζήσουμε, μας άξιζε και το γιορτάσαμε. Μετέπειτα απλά περιμένουμε το επόμενο πάρτι. Που θα έρθει αργά η γρήγορα καθώς όλα κάνουν κύκλους. Η Νέα Φιλαδέλφεια γιορτάζει πλέον κάθε μέρα κι αυτό δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει.