ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Είναι καλύτερη από τους άλλους και τους δίνει τη χαρά να προηγούνται

Η «Ένωση» δεν υστερεί πουθενά ούτε φέτος από τους αντιπάλους της, εγχώρια πάντα, αλλά πάλι τους δίνει την ευκαιρία να προηγηθούν βαθμολογικά χωρίς λόγο!

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Σήμερα η ΑΕΚ επιθυμεί και επιβάλλεται να επιστρέψει στις νίκες ώστε να βρεθεί στη διακοπή των εθνικών με όση ηρεμία περισσότερη μπορεί. Θυμίζουμε πως προέρχεται από μια απρόσμενη ισοπαλία στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά που ήρθε να προστεθεί στις ήδη δύο υπάρχουσες γκέλες με «μικρότερους». Η ισοπαλία με τις Σέρρες και η ήττα στον ΟΦΗ συμπληρώνουν αυτή τη λίστα.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ εντοπίζεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις που πρέπει να διορθώσει εντός αγωνιστικού χώρου. Για παράδειγμα το τελείωμα των φάσεων. Σωρεία ευκαιριών έχει χαθεί μπροστά από το εκάστοτε αντίπαλο τέρμα, κυρίως από τους επιθετικούς της ομάδας που φέτος παίρνουν «κάτω από τη βάση». Έπειτα υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι που εξηγεί πολύ ορθά ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου, όσο δε βάζεις θα δέχεσαι.

Έτσι η ΑΕΚ έχει «πετάξει» τέσσερις βαθμούς με τις δύο προαναφερόμενες ισοπαλίες. Η ήττα στον ΟΦΗ δεν μπαίνει τόσο στην εξίσωση καθώς δε δημιούργησε τόσες φάσεις ο «Δικέφαλος» και η ομάδα της Κρήτης επικράτησε δίκαια καθώς ήταν καλύτερη σχεδόν για όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το πρώτο «κρίμα» λοιπόν είναι πως, σε αντίθεση με τους «μικρότερους», στα ντέρμπι η ΑΕΚ έχει δείξει ένα φοβερό πρόσωπο.

Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στην έδρα της θα μπορούσε με λίγη τύχη παραπάνω να μετατραπεί σε νίκη, επικράτησε με περίσσεια ευκολία στη «Λεωφόρο» και μάλιστα με ανατροπή ενώ επικράτησε με…σβηστές μηχανές του ΠΑΟΚ στην «OPAP ARENA». Αυτό δείχνει πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και φέτος δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους εγχώριους συνδιεκδικητές των τίτλων.

Όλα τα παραπάνω καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα. Ακόμη μια σεζόν ο «Δικέφαλος» είναι καλύτερος από όλους και προσπαθεί να «βγάλει τα μάτια του» μόνος του δίνοντάς τους χαρά που θα μπορούσαν να μην είχαν. Βέβαια υπάρχει δρόμος μπροστά που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα αλλά καλό θα ήταν να μην περιμένει η ΑΕΚ πάλι όπως πέρυσι να μειώσει από τους 7-8-9 πόντους από την κορυφή γιατί μπορεί να μη γίνονται δύο σερί χρονιές τέτοια έπη.