ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Αυτή τη φορά ο Μελισσανίδης το «περίμενε» και κράτησε το λόγο του

Ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» είχε προβλέψει το πρωτάθλημα στην επιστροφή στο «σπίτι» μας και είναι η πρώτη φορά που θα νιώθει πλήρως δικαιωμένος! 

Άρθρο του Βαλάντη Αλεξούδη

Λίγες είναι οι φορές που βλέπουμε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τοποθετείται δημόσια, μπροστά στις κάμερες. Όταν όμως το κάνει, επιλέγει ένα τρόπο που μας μένει χαραγμένος στο μυαλό για πολλά χρόνια μετέπειτα. Ευθύς, λαϊκός και πάντα λέει αυτό που σκέφτεται. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έχει χαρίσει πολλές ατάκες ανά τα χρόνια που μπορεί να μας μένουν ως κάτι ευχάριστο κι αστείο αλλά από πίσω κρύβουν μεγάλες αλήθειες.

Από όλα όσα έχω ακούσει με προσοχή, από τη δεύτερη ενασχόλησή του με την «Ένωση» και μετά μου έμεινε κάτι χαραγμένο. Είναι η αλήθεια πως περίμενα από το 2018 για να γράψω αυτό το άρθρο με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Αναλογιζόμενος λοιπόν τον ένα βαθμό που χρειάζεται η ΑΕΚ στην έδρα της κόντρα στο Βόλο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα θέλω να ταξιδέψουμε στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν. Στην αναμέτρηση που η ΑΕΚ «κλείδωσε» το τελευταίο της πρωτάθλημα κόντρα στο Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μέσα σε κλίμα χαράς και ευημερίας ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε στις κάμερες κατά την αποχώρησή του. Μου «έμεινε» λοιπόν η ατάκα «Το περιμέναμε στο γήπεδό μας, ήρθε τώρα. Τι να κάνουμε;». Φαινόταν σίγουρα χαρούμενος, πως να μην ήταν καθώς η ομάδα του επέστρεφε το βάθρο 24 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, φαινόταν πως κάτι τον επηρέαζε και δεν ήταν τελείως χαρούμενος. Κάτι του έλειπε. Προφανώς σκεφτόταν ήδη πως θα ήταν η φιέστα στο «Ναό» και όχι στο «Νταχάου» όπως συνηθίζει να ονομάζει το Ολυμπιακό Στάδιο.

Φέτος έκανε πράξη την υπόσχεσή του. Άκουσε πολλά, άλλες φορές δικαιολογημένα άλλες υπερβολικά. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που βιώνουμε τώρα. Η ΑΕΚ που ονειρεύεται μεταμορφώνεται σε ΑΕΚΑΡΑ λόγω του Ματίας Αλμέιδα. Επιτέλους βρέθηκε ο άνθρωπος που θα λάβει την καθολική εμπιστοσύνη του Δ. Μελισσανίδη και φάνηκε πως το άξιζε και με το παραπάνω. Τώρα πλέον μετράμε αντίστροφα για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τον πρώτο τίτλο στην πρώτη μας χρονιά στην επιστροφή στο σπίτι μας.

Ας θυμηθούμε τα λόγια του Δ. Μελισσανίδη μετά από εκείνο το θρίαμβο του 2018: