ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα δεδομένα της υπόθεσης Λιούμπισιτς και ΑΕΚ

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kitenimerosi.gr από την Κροατία, υπάρχει η πιθανότητα να επέλθει συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Βραχνά, ίσως, να αποτελέσει η διοίκηση της Ντιναμό

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ

Ο Ρόμπερτ  Λιούμπισιτς αποτελεί τον στόχο της ΑΕΚ και αυτό που βγαίνει από την Κροατία είναι ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αρνήθηκε πρόταση της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kitenimerosi.gr, όμως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ζητά για τον παίχτη 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αρχική προσφορά της ΑΕΚ ήταν 1.5 + διάφορα μπόνους.  Τα ποσά αυτά ενδεχομένως να έχουν αυξηθεί και από τις δύο ομάδες, δηλαδή τόσο οι απαιτήσεις των Κροατών όσο και η προσφορά της ΑΕΚ. Αυτό που φαίνεται, είναι ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει καλές πιθανότητες να οριστικοποιηθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και αναμένεται να φανεί εάν η άρνηση των Κροατών πριν από λίγο ήταν απλά επικοινωνιακό τρικ.

Σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι ο ίδιος ο παίχτης. Ο Λιούμπισιτς είναι απογοητευμένος από την, μέχρι τώρα, πορεία του στην Κροατική ομάδα και θέλει να έρθει στην ΑΕΚ, όπως είναι γνωστό. Αγωνίστηκε επί το πλείστον ως αριστερό μπακ, γεγονός που τον ωθεί εκτός Κροατίας διότι δεν έπαιζε στην φυσική του θέση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το σημείο που ενδέχεται να δυσχεράνει την προσπάθεια της ΑΕΚ είναι η διοίκηση της Ντιναμό. Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι δύο σύλλογοι θα μπορέσουν να κατασταλάξουν στις οικονομικές διαφορές και ίσως όντως η Ντιναμό να θέλει παραπάνω λεφτά από ότι αρχικά ζητούσε. Αυτό που δείχνει περίεργο είναι ότι η Ντιναμό μοιάζει ακέφαλη και κανένας δεν καταλαβαίνει ποιός πραγματικά ηγείται εντός του club. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ομάδας είναι άνω των 80 ετών και υπάρχει μία διάχυτη εσωτερική κρίση στα διοικητικά της ομάδας εδώ και τουλάχιστον 12 μήνες. Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης, είναι η μεταγραφή του Γιόσιπ Μπρέκαλο στην Ντιναμό από την Φιορεντίνα, η οποία ενώ ήταν 99% σίγουρη κατέληξε σε μέγα φιάσκο για τους πολυπρωταθλητές Κροατίας. Τί συνέβη; Η διοίκηση της ομάδας δεν απαντούσε στα e-mail της Φιορεντίνα για την υπογραφή κάποιων εγγράφων με αποτέλεσμα η μεταγραφή όχι μόνο να χαλάσει, αλλά ο παίχτης να καταλήξει στην μισητή αντίπαλο, Χάιντουκ Σπλίτ του Μάρκο Λιβάγια.

Αναμένεται να υπάρχουν και άλλες εξελίξεις στις επόμενες ώρες. Πάντως, αντίθετα με τα όσα γράφονται στην Κροατία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχει καλή πιθανότητα να επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό για τον Λιούμπισιτς. Ωστόσο, δεν θα αποτελέσει, σύμφωνα με τους Κροάτες, έκπληξη αν κάτι στραβώσει ακριβώς εξαιτίας των εσωτερικών προβλημάτων του συλλόγου.