ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κι’ όμως! Η Κροατία όφειλε να μην επιτρέψει στους χούλιγκαν να περάσουν τα σύνορα!

Παρά τις προσπάθειες αποποίησης ευθυνών από τις κροατικές Αρχές, δυο νομοθεσίες της χώρας, οι οποίες δεν εφαρμόζονται ΠΟΤΕ, αλλάζουν την τροπή της υπόθεσης!

Μπορεί οι κροατικές Αρχές, αλλά και τα ΜΜΕ της χώρας να προσπαθούν να αποποιηθούν κάθε ευθύνης για τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Νέα Φιλαδέλφεια, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ (που όντως έχει τεράστιες ευθύνες), λέγοντας πως ενημέρωσαν εγκαίρως και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην συμβεί κάτι, αλλά ξέχασαν κάτι πολύ βασικό.

Όπως αποκαλύπτει η Δίκη η Κροατία όφειλε να ΜΗΝ επιτρέψει να περάσουν από τα σύνορα τους οι χούλιγκαν! Συγκεκριμένα η Κροατία έχει τις δύο εξής νομοθεσίες:

  • Anti Hooligan Act
  • Sports Act

Οι δυο συγκεκριμένες νομοθεσίες αναπτύσσουν συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, στο οποίο υπάρχει και η απαγόρευση ταξιδιών! Τι συμβαίνει όμως με αυτό; ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ!

Μάλιστα από εχθές υπάρχει αναφορά της FIFA (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου) η οποία πιέζει την UEFA να εφαρμόσει το πειθαρχικό δίκαιο!

Όσο για τα κρούσματα είναι γνωστά εδώ και επτά χρόνια, ενώ πολλά έχουν γραφτεί σε διεθνή μέσα όπως το BBC και ο Guardian!