ΑΕΚ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΑΛΙΔΗΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΓΙΑΤΙ να αφήσουμε τους ίδιους υπεύθυνους να χτίσουν την ΑΕΚ της Αγίας Σοφίας;

 

Ακόμη και τώρα στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, όπου ήδη γνωρίζουμε τις συνέπειες και εν μέρη τις ευθύνες για την καταστροφική αυτή σεζόν, ο οργανισμός ΑΕΚ συνεχίζει ανένδοτος να κινείται χωρίς ποδοσφαιρική λογική στο χτίσιμο της ομάδας που θα μπει στην Αγία Σοφία.

Γράφει ο Γιώργος Κοκαλίδης:

Το σχεδιασμό για την επόμενη χρόνια δείχνει να έχουν ξεκινήσει οι ίδιοι συν-υπεύθυνοι και για το φετινό «κάζο» της ΑΕΚ. Άνθρωποι οι οποίοι για κάποιον ανεξήγητο λόγο παρά τα καταστροφικά τους αποτελέσματα παραμένουν στο απυρόβλητο και συνεχίζουν να δρουν χωρίς να μαθαίνουν από τα (πολλά) λάθη τους.

Κορυφαίο παράδειγμα των όσων ανέφερα είναι το άπλωμα στην μεταγραφική αγορά με σκοπό να προσεγγίσουν παίκτες και να τους εντάξουν στο ρόστερ της ΑΕΚ. Παίκτες για τους οποίους δεν εγγυάται κανείς τίποτα, καθώς δε γνωρίζεις αν ο προπονητής που θα έρθει θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει.

Κινούνται λοιπόν χωρίς καμία ποδοσφαιρική λογική, όπως και με την απόκτηση του Φράνσον στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο οποίος αμφιβάλλω εάν θα καταφέρει να φορέσει και την φανέλα του «Δικεφάλου» την φετινή σεζόν.

Χωρίς να έχεις κλείσει προπονητή δεν νοείται να κινείσαι στην μεταγραφική αγορά καθώς δε μπορείς να γνωρίζεις τι παιχνίδι θα θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα ο άνθρωπος που θα την αναλάβει.

Βεβαια δεκτό ότι σε περιπτώσεις παικτών όπως ο Εντσάμ η ο Ντα Σίλβα οφείλεις να κανείς την προσπάθεια σου για να τους προσεγγίσεις στην ομάδα σου, καθώς μιλάμε για παίκτες από το «πάνω ράφι». Ωστόσο ο τωρινός μεταγραφικός στόχος της «Ένωσης» Κάρλος Μπεναβίδες της Ιντεπεντιέντε, με 2 χειρουργεία χιαστών στα 24 του χρόνια και των 30 συμμετοχών στα τελευταία 4 χρόνια, δε φαντάζει ως μια περίπτωση παίκτη που δε μπορεί να περιμένει ώστε να την εξετάσει ο ερχόμενος προπονητής και να κρίνει αν του κάνει.

Για αυτόν τον παίκτη βέβαια εγγυήσεις δίνουν οι ίδιοι υπεύθυνοι που έφεραν τον Νταντσένκο και τον Φράνσον!

Συμπερασματικά λοιπόν, ο οργανισμός ΑΕΚ κινδυνεύει όχι μόνο να μείνει εκτός Ευρώπης και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της αποτυχίας, αλλά κινδυνεύει με παρόμοιες κινήσεις μακριά από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική λογική να θέσει σε κίνδυνο και το μέλλον της επόμενης «πρώτης σεζόν» στο καινούργιο της σπίτι.

 

ΥΓ1: Καλοί και οι προπονητές κορυφαίου επιπέδου τύπου Ρούντι Γκαρσιά αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται να κινηθεί σε πιο ρεαλιστικούς στόχους πριν να είναι αργά.

ΥΓ2: Να μην μπει κανένας τιμής ένεκεν στην Αγία Σοφία, είτε αυτός είναι παράγοντας είτε παίκτης!

ΥΓ3: Χρόνια πολλά στην μεγαλύτερη καψούρα της καρδιάς μας