ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύσκολη η παραμονή του Άμραμπατ στην ΑΕΚ

Για τρίτο σερί καλοκαίρι υπάρχει ένα…σίριαλ γύρω από την παραμονή του Μαροκινού αλλά φαίνεται πως φέτος οδεύει προς διαφορετική κατάληξη!

Η ΑΕΚ μπορεί να ζει σε μια μεταβατική περίοδο μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε σχεδιάζει την επόμενη σεζόν. Οι ημέρες κυλούν και ο χρόνος, όπως έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές, είναι εχθρός της. Πρέπει να πραγματοποιηθούν αποχωρήσεις, αποκτήσεις και ανανεώσεις ποδοσφαιριστών ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη η ομάδα στην έναρξη της σεζόν.

Ένα θέμα που απασχόλησε έντονα τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, ήταν η φυγή ή όχι του Νόρντιν Άμραμπατ. Ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τεχνικός της ομάδας, πως ο Μαροκινός αποτελεί παίκτη «κλειδί» γι ΄αυτόν. Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε να τον κρατήσει στο «Κιτρινόμαυρο» ρόστερ και τελικά τον έπεισε να μείνει και να πανηγυρίσει με την ομάδα το μαγικό νταμπλ της πρώτης σεζόν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Νόρντιν Άμραμπατ αποτελεί ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή προς μίμηση. «Περπατάει» στα 37 χρόνια ζωής, μια ηλικία που άλλοι αθλητές έχουν ήδη αποσυρθεί 2-3 χρόνια ή αναζητούν την τύχη τους στις…«ποδοσφαιρομάνες» της Αραβίας ή της Αμερικής. Αντιθέτως, ο παίκτης της ΑΕΚ πάλευε σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, «σκύλιαζε» όπως λέμε και έδειχνε πως η ηλικία στον αθλητισμό είναι απλά ένας αριθμός αν υπάρχει σωστή εκγύμναση του σώματος αλλά και ψυχική θέληση.

Ο τρόπος που έχει βοηθήσει την ομάδα όποτε αγωνίζεται, ήταν και ο κύριος λόγος που ο Αργεντινός τεχνικός της «Ένωσης» επέμενε και πέρσι το καλοκαίρι, μετά την κατάκτηση του νταμπλ δηλαδή, και τον έπεισε να παραμείνει. Θυμίζουμε, πως ο ποδοσφαιριστής έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές πως θα ήθελε την επιστροφή του στην Ολλανδία, εκεί που μεγαλούργησε, καθώς υπάρχουν και κάποια προσωπικά του ζητήματα.

Φέτος, οι πληροφορίες μας λένε πως η εξέλιξη θα είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο Νόρντιν Άμραμπατ είναι πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρησή του από την ΑΕΚ καθώς και το συμβόλαιό του λήγει σε λίγες ημέρες. Η γνώμη του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει αλλάξει και θα τον ήθελε ακόμη μια σεζόν, έστω σαν ποιοτική λύση αλλαγής, στις επιλογές του. Φαίνεται όμως πως η επιθυμία του ποδοσφαιριστή για αποχώρηση θα υπερισχύσει.

Βέβαια, μέχρι τελευταία στιγμή μπορεί να αλλάξουν πολλά. Δεν είναι δρομολογημένη η φυγή του ποδοσφαιριστή απλά τείνει προς τα εκεί η έκβαση της υπόθεσής του. Πιθανότατα, ο ποδοσφαιριστής θα έχει ακόμη μια συνομιλία με τον κόουτς του «Δικεφάλου» ενώ δεν αποκλείεται και ένα ραντεβού με τον κύριο Ηλιόπουλο. «Υπογραμμίζουμε» για ακόμη μια φορά πως τη δεδομένη στιγμή (12/6) είναι πιο κοντά στην αποχώρηση ο Μαροκινός παρά στην παραμονή του για ακόμη ένα έτος.