ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: «Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι ήδη ο πρώτος κερδισμένος του σημερινού τελικού»

Ο πρώην Διευθυντής Επικοινωνίας της «Κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ σχολίασε τον Ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος: 

Μπορεί να μετατράπηκαν πρόσκαιρα τα χρώματά του για να ταυτιστεί με το branding της διοργάνωσης, όπως γίνεται σε όλους τους μεγάλους τελικούς της UEFA, αλλά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι ήδη ο πρώτος κερδισμένος του σημερινού τελικού.

Ένα γήπεδο που φτιάχτηκε με τεράστιο κόπο και υπομονή, ένα γήπεδο που επικράτησε της πολεμικής, ένα γήπεδο μέσα στον πολεοδομικό ιστό ο οποίος όμως ιστορικά αναπτύχθηκε γύρω του, έχει ήδη κερδίσει τους εκπροσώπους της UEFA, αλλά και του ευρωπαϊκού Τύπου με τη λειτουργικότητά του και τις υπερσύγχρονες δομές του, πίσω και κάτω από τη βιτρίνα των εξεδρών του.

Μακάρι όλα να πάνε καλά απόψε και να επιβεβαιωθεί ότι η χώρα μας μπορεί να διεκδικεί και να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά events, ακόμα και με τις ιδιαιτερότητες του αποψινού τελικού. Μακάρι όλοι, Ελληνες και Ιταλοί φίλαθλοι, να επιδείξουν τον προσήκοντα σεβασμό.

Η πιστοποίηση πάντως του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ως έδρα φιλοξενίας μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων είναι πλέον δεδομένη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητική εγκατάσταση με τόσο μικρό χρόνο ζωής. Πολύ σημαντικό για όσους έζησαν ολόκληρη τη διαδρομή της κατασκευής του.

Και μπορεί συνήθως να γκρινιάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε αλλά δεν είναι μικρό πράγμα, αν μέσα σε λίγους μήνες η χώρα μας αποδειχθεί αντάξια για τη φιλοξενία δύο σημαντικών ευρωπαϊκών τελικών των δυο εκ των τεσσάρων σημαντικότερων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Στο χέρι μας είναι όλα να πάνε καλά!».