ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: «Το δικό μου μυαλό αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα στον Βόλο»

Ο τεχνικός της «Ένωσης» μίλησε για το επερχόμενο ματς της ομάδας του στο Βόλο ενώ σχολίασε και το δύσκολο πρόγραμμα του συλλόγου!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στην κάμερα της COSMOTE TV: 

Για το ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από την Άντβερπ:

«Θεωρώ ότι χάσαμε ένα όνειρο, αλλά υπάρχουν καινούργια μπροστά μας. Κάθε ποδοσφαιριστής, όπως κι εμείς, ονειρευόμαστε να εκπροσωπήσουμε στην Ευρώπη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα της ΑΕΚ. Και πάντα, στην ίδια τη ζωή, σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, προσπαθώ να ακολουθώ τη μέση οδό. Ο μόνος τρόπος για να το αλλάξεις όλο αυτό, είναι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Βόλο και να δουλέψουμε περισσότερο. Είναι ο μόνος τρόπος, με τον οποίο ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση».

Για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι «πληγωμένη» και το αν θα σηκωθεί για να παλέψει.

«Η ζωή μου υπήρξε πάντα μία “μάχη”. Η ζωή ενός ποδοσφαιριστή είναι μια συνεχής “μάχη” γιατί πάντα πρέπει να είναι έτοιμος και να προσπαθεί να βελτιώνεται. Είχαμε ένα μεγάλο όνειρο, αλλά για κάποιον λόγο συμβαίνουν τα πράγματα. Και τώρα, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε αρχικά στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια στην άλλη διοργάνωση όταν ξεκινήσει. Η λύπη που νιώσαμε εκείνο το βράδυ είναι επειδή θέλαμε παραπάνω και δεν μας έφτανε αυτό. Τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό που συνέβη. Δεν είμαστε στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που ονειρευόμασταν, αλλά είμαστε σε άλλη, που είναι πραγματικά πολύ σημαντική».

Για το αν ο όμιλος του Europa League, στον οποίο συμμετέχει η ΑΕΚ του θυμίζει όμιλο Champions League:

«Ναι, έτσι είναι, αλλά το δικό μου μυαλό αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα στον Βόλο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στη δεύτερη αγωνιστική, είναι να μπούμε και να ψάξουμε μια καλή λειτουργία της ομάδας και μία νίκη. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για το Europa League».

Για το πολύ δύσκολο πρόγραμμα της ΑΕΚ, που θα πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα να παίξει με Ολυμπιακό, Μπράιτον και Παναθηναϊκό:

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να το έχουν σκεφτεί λίγο καλύτερα, επειδή έχουμε τέσσερις ομάδες της Ελλάδας στην Ευρώπη. Να δοθεί προτεραιότητα σε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια, όπως είναι τα ντέρμπι, και να διαφοροποιηθούν από αυτή την εβδομάδα, που θα παίξουμε όλες οι ομάδες στην Ευρώπη. Θα έδινε περισσότερη ποιότητα στο πρωτάθλημά μας. Ζούμε μία στιγμή, κατά την οποία η Ελλάδα εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, οπότε είναι κάτι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για το παιχνίδι με τον Βόλο.

«Ο Βόλος έχει αλλάξει πολλούς ποδοσφαιριστές, έχουμε κάνει ένα φιλικό μαζί τους. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι της Κυριακής και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο. Όποιος σκέφτεται μόνο την Ευρώπη, κάνει λάθος. Γιατί πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, έχουμε δύο ματς πρωταθλήματος, που είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα».