Uncategorized

Χωρίς νίκη για έκτο σερί ντέρμπι η ΑΕΚ

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη σε ντέρμπι, ήταν το περσινό 3-0 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με τα δύο τέρματα του Σέρχιο Αραούχο.

Η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα χθες από τον Ολυμπιακό με 4-1, και έμεινε μακριά από τη νίκες για έκτο συνεχόμενο ντέρμπι.

Η Ένωση συνεχίζει να αγνοεί φέτος τη νίκη στα παιχνίδια με τους υπόλοιπους μεγάλους της Super League, ενώ είχε χάσει και στον τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο από τον ΠΑΟΚ.

Χρονολογικά, μετά την χαμένη κούπα στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον ΠΑΟΚΑ, η ΑΕΚ ηττήθηκε στο ντέρμπι της Τούμπας με 2-0 από τους ”Θεσσαλονικείς”  για το πρωτάθλημα ,για να ακολουθήσει η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-1) με την ισοφάριση του Μπακασέτα στο 90′. Λίγο καιρό αργότερα, η Ενωση αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο. Πριν δύο εβδομάδες, οι «κιτρινόμαυροι» απέτυχαν ξανά να νικήσουν τον ΠΑΟΚ, μένοντας στο 1-1 στο ΟΑΚΑ παρότι ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, για να φτάσουμε στη χθεσινή βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι παραμένει το εντός έδρας 3-0 επί του Παναθηναϊκού στον β’ γύρο της σεζόν 2017-18, λίγες εβδομάδες πριν την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τότε μετράει τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που είχε είναι:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2 (τελικός Κυπέλλου)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});