Uncategorized

Διπλή απογείωση στα αστέρια για την ΑΕΚ (VIDEO)

Σημαντική είναι η σημερινή ημερομηνία για την ΑΕΚ καθώς σαν σήμερα κατάφερει να περάσει δυο φορές (από τις συνολικά πέντε) στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από τις 28 Αυγούστου 2018 όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ουγγρική Βίντι στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του υπέρ της 2-1. 
Ο αγώνας διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή στη μεγαλύτερη διάρκειά του, κάτι που δεν ευνόησε στο να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι.
Παρόλα αυτά η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι που κέρδισε ο Έλντερ Λόπες και εκτέλεσε εύστοχα ο Μάνταλος. Στο δεύτερο ημίχρονο η Βίντι πίεσε, ισοφάρισε και ο αγώνας έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά καθώς αποβλήθηκαν οι Λόπες και Λιβάγια σε έναν διαπληκτισμό με τους αντιπάλους τους. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες και τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν την επιστροφή της Ένωσης στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια.

Στις 28 Αυγούστου του 2002 η ΑΕΚ φιλοξένησε τον ΑΠΟΕΛ στο “Νίκος Γκούμας” στη ρεβάνς του υπέρ της 3-2 στην Κύπρο. Στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια, η Ένωση διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στους Κύπριους του Ευγένιου Γκέραρντ, με 1-0 με σκόρερ τον Κοσταρικανό, Μαουρίσιο Ράιτ και προκρίθηκε στους ομίλους, όπου αντιμετώπισε τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκενκ τερματίζοντας στην 3η θέση με έξι ισοπαλίες.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});