Uncategorized

Η Βασίλισσα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων!

Επιμέλεια: Χάρης Σπηλιώτης

Το ημερολόγιο ήδη γράφει 6 Μαρτίου του 2019. Η ΑΕΚ έρχεται από ένα μεγάλο διπλό στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα η μεγάλη διαφορά την καθιστά να είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ωστόσο αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα για τον μπασκετικό σύλλογο.

Η Ένωση με κάθε νίκη που φέρνει στο παρκέ τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και συμπάθεια αποκτά από τον φίλαθλο Ενωσίτη, ο οποίος την αγκαλιάζει όλο και περισσότερο. Σημαντικό, βέβαια ρόλο παίζει το ότι η Βασίλισσα αποτελεί μια μεγάλη πηγή αισιοδοξίας, ένα βαρόμετρο στην ψυχολογία του μέσου αεκτζή, ο οποίος αντλεί την χαρά του μέσα από τις νίκες της κάτι που δεν κάνει αντίστοιχα παρακολουθώντας την ποδοσφαιρική ομάδα.

Πλέον η ΑΕΚ των 3 τροπαίων μέσα σε έναν χρόνο, αρχίζει και κερδίζει όλο και περισσότερο την καρδιά του κιτρινόμαυρου φιλάθλου. Εξάλλου και μόνο η ταπεινή αλλά δυναμική παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου στο πιλοτήριο της “Παγκόσμιας”, δείχνει την σιγουριά και την υγεία που προβάλλει προς τα έξω ο σύλλογος.

Το γεγονός μάλιστα ότι απέχει από προκλήσεις και τα λεγόμενα “θέατρα του παραλόγου” που ανά τακτά χρονικά διαστήματα βλέπουμε να δημιουργούνται ανάμεσα στους δύο “αιωνίους” λέει από μόνο του πολλά για το ήθος και τον χαρακτήρα της ομάδας.

Οι κιτρινόμαυροι με σταθερά, αργά αλλά σίγουρα βήματα, χωρίς μεγάλα λόγια έχουν καταφέρει να κάνουν περήφανο το ελληνικό μπάσκετ και να κερδίσουν τον σεβασμό όχι μόνο άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών και μη συλλόγων αλλά και την συμπάθεια του Έλληνα οπαδού, ο οποίος παρακολουθεί με διακριτικότητα τις προσπάθειες της Βασίλισσας. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το κοινό του ελληνικού μπάσκετ είναι περισσότερο υγιή και με λιγότερα κόμπλεξ, αν θέλετε, με το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω προσωπικά μιας και είμαστε λαός που τις περισσότερες επιτυχίες τις έχουμε στο μπάσκετ παρά στο ποδόσφαιρο, κάτι που μας έχει κάνει περισσότερο ώριμους όσο αναφορά το πρώτο.

Κλείνοντας όμως, βλέποντας την φετινή ΑΕΚ πιστεύω ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να κάνει το ευρωπαϊκό “μπακ του μπακ” αφού το ρόστερ παραμένει το ίδιο ποιοτικό σε σχέση με πέρυσι. Για αυτό λοιπόν και συμπερασματικά με τα παραπάνω για τον κόσμο, περιμένω στο ματς της επόμενης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ τον διπλάσιο αριθμό εισητηρίων που κόπηκαν στο ματς με τον Προμηθέα που και αυτά για εμένα ήταν λίγα, αναλογιζόμενος την σπουδαία επιτυχία από την οποία προήλθε η Βασίλισσα και την παρουσίαση του διηπειρωτικού στον κόσμο στο ματς αμέσως μετά την επιστροφή της από το Ρίο.

 Η Ένωση έχει ανάγκη την στήριξη μας ειδικά τώρα και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να μας κάνει να ξανά χαμογελάσουμε, όμως αυτός που έχει περισσότερη ανάγκη να χαμογελάσει είναι εκείνος που με τόσο κόπο έχει κάνει θυσίες για Αυτήν και ίσως δεν έχει πάρει ούτε τα μισά σε αντάλλαγμα τόσο υλικά όσο και ψυχικά.