Uncategorized

Η Χέρακλες διαψεύδει για Πέτερσον αλλά υπάρχει “καπνός”

Στην ΑΕΚ και στις τάξεις των φίλων της ομάδας μετράνε αντίστροφα για την έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και την μεγάλη ενίσχυση που αναμένεται να γίνει στην ομάδα. Ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν, από τον Μάρτιο κιόλας, είναι αυτό του Κρίστοφερ Πέτερσον.


Ο Σουηδός ταλαντούχος εξτρέμ αποτελεί με τα σημερινά δεδομένα την πρώτη επιλογή για τα άκρα της επίθεσης της ΑΕΚ, με την υπόθεση του να έχει απασχολήσει ξανά τους κιτρινόμαυρους τον Γενάρη, όπου τότε το deal χάλασε στο οικονομικό. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο 24χρονος αριστερός εξτρέμ διανύει ίσως την πιο παραγωγική του χρονιά ( 11 γκολ και 2 ασίστ σε 27 αγώνες μέχρι στιγμής) και πραγματοποίησε μάλιστα το ντεμπούτο του στην εθνική Σουηδίας, είναι κάτι που οπωσδήποτε δεν αφήνει ασυγκίνητους του ανθρώπους της Ένωσης.

Ασφαλώς όμως δεν πρόκειται για την πιο εύκολη περίπτωση. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με την ολλανδική Χέρακλες το οποίο είναι με οψιόν ανανέωσης για άλλον έναν χρόνο, το οποίο η τελευταία σκέφτεται να ενεργοποιήσει. Μάλιστα, οι Ολλανδοί διαψεύδουν από την πλευρά τους το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, κίνηση που όμως είναι συνηθισμένη, καθώς η Χέρακλες προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά της και ξέρει καλά να κρατά τα μεταγραφικά μυστικά του club. Για αυτό τον λόγο άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξέρει επακριβώς την συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Από την άλλη ο ποδοσφαιριστής δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο να μετακομίσει από την Ολλανδία μιας και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ελκυστικό από την στιγμή που κλήθηκε και στην εθνική της χώρας του. Ωστόσο η ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για την απόκτηση του μιας και δεν θα είναι η μόνη που θα τον διεκδικήσει (ήδη από τον Χειμώνα υπήρχαν μνηστήρες από Ιταλία και Γερμανία).

Τέλος, καθοριστικοί παράγοντες ίσως αποδειχθούν οι Χουλτ και Αϊντάρεβιτς και ιδιαίτερα ο πρώτος που παραμένει σταθερό στέλεχος των “Βίκινγκς”, καθώς και το ότι η προσέγγιση στον Πέτερσον αν όχι σίγουρα τότε πιθανότατα προκύπτει μέσω μάνατζερ που συνδέονται με τα ονόματα των παραπάνω κυρίων που προαναφέραμε και γιατί όχι και άλλων, αφού κατά καιρούς έχουν υπάρξει και υπάρχουν και σε άλλους συλλόγους Σουηδοί παίχτες.