ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΙΤΣΑΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ξεχωριστός Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο Ανδρέας Πατίτσας εξιστορεί, με αφορμή τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου, πως απέκτησε την πρώτη του φανέλα του μπασκετικού τμήματος της ΑΕΚ.


Ήταν Παραμονή Χριστουγέννων πριν πολλά χρόνια (20ος αιώνας ακόμα) και οι συνθήκες τα έφεραν έτσι ώστε ο γραφών να βρεθεί για τα παραδοσιακά κάλαντα στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Ο εκλιπών, αφού τελείωσα με τα κάλαντα με ρώτησε τι ομάδα είμαι, προφανώς περίμενε να του απαντήσω ότι είμαι Παναθηναϊκός, όμως τον ξάφνιασα και με περίσσιο θάρρος, ή και άγνοια του ποιος βρίσκεται απέναντί μου, απάντησα “ΑΕΚ φυσικά”.

Μάλλον δεν περίμενε την απάντησή μου καθώς φεύγοντας μου είπε να ξαναπάω για κάλαντα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως και θα έκανα ούτως ή άλλως.

Όμως την δεύτερη φορά που πήγα για κάλαντα στο σπίτι του, με αιφνιδίασε αυτός, καθώς πριν προλάβω να πω το οτιδήποτε μου έδωσε δώρο μια φανέλα της μπασκετικής ΑΕΚ εκείνης της σεζόν.

Ναι! Ο “τυφώνας” της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο άνθρωπος που αγάπησε παθολογικά την ομάδα του χωρίς αυτό να του προκαλέσει μίσος για τις αντίπαλες ομάδες, είναι ο άνθρωπος από τον οποίον απέκτησα την πρώτη μου φανέλα της “Βασίλισσας”.

Καλό ταξίδι Θανάση Γιαννακόπουλε, είχες και πάντα θα έχεις τον σεβασμό όλων μας!