Uncategorized

Μεγάλο διπλό στην “κιτρινόμαυρη” Λήμνο!

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε σήμερα στη Λήμνο κόντρα στην τοπική ομάδα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε έναν αγώνα “διαφήμιση” για το μπάσκετ, η Βασίλισσα επικράτησε επί του Ηφαιστου (74-87) πραγματοποιώντας μία εκπληκτική 4η περίοδο.

Το παιχνίδι στη Λήμνο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά εύστοχες τόσο μέσα στη ρακέτα όσο και έξω από το 6.75. Το σκορ είχε συνεχή εναλλαγές και η διαφορά δεν ξέφυγε. Η ΑΕΚ στο τέλος της α’ περιόδου με 2 εκπληκτικές άμυνες κατάφερε να προηγείται με 21-22.

Στο ίδιο “μήκος κύματος” ήταν και η δεύτερη περίοδος. Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, στη β’ περίοδο υπήρξαν πιεστικές άμυνες που ανάγκασαν τις δύο ομάδες σε βιαστικές κινήσεις και αποφάσεις, με αποτέλεσμα να μη ξεφύγει το σκορ και η “Βασίλισσα” να προηγείται με 38-39 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη. Απέκτησε διάφορα και με μία “μυθική” επιθετική εμφάνιση κατάφερε να βρίσκεται μπροστά σε όλη τη 3η περίοδο με τον Ματσιούλις να κάνει “πράγματα και θαύματα”. Έκλεισε την περίοδο με διάφορα 9 πόντων (53-62)

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου η Λήμνος μπήκε δυνατά και μείωσε στους 2 πόντους. Στη συνέχεια ο Σάκοτα πήρε τη κατάσταση στα χέρια του και έθεσε την ΑΕΚ, ξανά, σε θέση ισχύος. Η Ένωση πήρε διαφορά 9 πόντων, που μειώθηκε στους 6 ύστερα από φάουλ του Σάκοτα στο τρίποντο αλλά και τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Τζέιμς, ο οποίος αρπάχτηκε με την κερκίδα! Η Βασίλισσα δεν κατέβασε ταχύτητα και γρήγορα μεγάλωσε και πάλι τη διαφορά. Τελικό σκορ 74-87.