Uncategorized

Η πολύπλοκη υπόθεση με τα δικαιώματα του Άλεφ

Στην ΑΕΚ αυτό τον καιρό δεν κοιτάνε μόνο την περίπτωση του Πόνσε αλλά εστιάζουν και σε άλλες υποθέσεις πιθανής παραμονής παιχτών στο ρόστερ και την νέα σεζόν που μας έρχεται. Μια από αυτές είναι και αυτή του Άλεφ, του Βραζιλιάνου μέσου του οποίου τα δικαιώματα ανήκουν στην Μπράγκα και όχι μόνο…


Οι τελευταίες λέξεις της παραπάνω πρότασης φανερώνουν και το νόημα των δηλώσεων που έκανε σήμερα ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου, ο οποίος έκανε σαφές ότι δεν δέχεται παζάρια για τον 24χρονο χαφ με την ΑΕΚ να καλείται να καταθέσει 1.8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του παίχτη και ούτε ευρώ παρακάτω! Πρόκειται σαφώς για μια δήλωση η οποία προέρχεται από επίσημο “στόμα” των Πορτογάλων και ξεκαθαρίζει μια και καλή την θέση του συλλόγου για την υπόθεση.

Στην Ένωση ήξεραν λίγο πολύ ότι ο Αντόνιο Σαλβαδόρ (πρόεδρος Μπράγκα) θα δυσκολευτεί αρκετά να “πέσει” στην τιμή αγοράς του ποδοσφαιριστή μιας και το προαναφερθέν ποσό ήταν συμφωνημένο από το καλοκαίρι του 2018 (deal το οποιο ειχε αποκαλύψει πρώτη η Κιτρινόμαυρη Ενημέρωση). Όμως ο βασικός λόγος που η Μπράγκα είναι ακέραιη στα θέλω της, είναι το γεγονός ότι τα δικαιώματα του Άλεφ Σαλντάνια δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου σε αυτήν, αλλά και σε γραφείο μάνατζερ που διαχειρίζεται επίσης μεγάλο ποσοστό δικαιωμάτων του άλλοτε διεθνούς μέσου της εθνικής Βραζιλίας U21. Αυτό όπως είναι φυσικό περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς σε ενδεχόμενη πώληση του παίχτη, κάποιο ποσό θα πάει δικαιωματικά και στο γραφείο μάνατζερ του. Ωστόσο η απόφαση είναι στο χέρι των Πορτογάλων, οι οποίοι δύσκολα θα χαριστούν στους κιτρινόμαυρους, με την ΑΕΚ να καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση σχετικά με το μέλλον του νεαρού.