Uncategorized

Μέσα στο κόλπο της πρόκρισης η Βασίλισσα!

Ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση παραμένει η ΑΕΚ παρά την ήττα από την Μπάμπεργκ με 71-67. Μεγάλος άτυχος ο Γιόνας Ματσιούλις που αποχώρησε στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου με χτύπημα στο χέρι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κακής ποιότητας και για τις δυο ομάδες, οι οποίες ήταν εξαιρετικά άστοχες κι έκλεισε με το φτωχό 11-10 υπέρ των γηπεδούχων.

Στην πρώτη φάση του δεύτερου δεκαλέπτου ήρθε ο τραυματισμός του Ματσιούλις που προκάλεσε προβληματισμό στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Η ΑΕΚ βελτιώθηκε στις επιθετικές της επιλογές κι έκλεισε το ημίχρονο στο +2, 28-30.

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δυο ομάδες κοντά στο σκορ, με τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα και να ολοκληρώνουν την τρίτη περίοδο με έναν πόντο διαφορά, 49-50.

Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο η Μπάμπεργκ εμφανίστηκε πιο σοβαρή και αποτελεσματική απο την Βασίλισσα, έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +9 (67-58) φτάνοντας εν τέλει στη νίκη με 71-67.

Πλέον στην ΑΕΚ στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Αρη στο ΟΑΚΑ αλλά και στο αποτέλεσμα των εξετάσεων του Γιόνας Ματσιούλις.

Μπάμπεργκ: Χέκμαν 8, Χίκμαν 12, Ρούμπιτ 12, Τέιλορ 3, Ζήσης 4, Αλεξάντερ 19, Χάρις, Κουλμπόκα, Ολίντε 6, Ράις 7, Σμίντ και Στάκι.

ΑΕΚ: Γκρίφιν, Τζέιμς 2, Σάκοτα 15, Σαντ Ρος 10, Θίοντορ 14, Γιαννόπουλος, Χάντερ 12, Λαρεντζάκης 12, Ματσιούλις 2, Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος και Τσαλμπούρης.