ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

BasketballCL για ΑΕΚ: “Πολύ σκληρή, για να πεθάνει!” (VIDEO)

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης αγωνιστικής στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης σχετικό υλικό με τα πέντε “facts” που μάθαμε αυτή την εβδομάδα από την αγωνιστική δράση που έλαβε χώρα.

Μέσα σε αυτά βρίσκεται και η “Βασίλισσα”, καθώς η FIBA την συμπεριέλαβε στο άρθρο της με τίτλο: “ΑΕΚ, πολύ σκληρή, για να πεθάνει!”.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

“Η ήττα της ΑΕΚ με 85-78 στην έδρα της Hapoel Jerusalem την Τετάρτη σηματοδότησε το πρώτο χαμένο παιχνίδι της αθηναϊκής ομάδας με διαφορά 5+ πόντων σε αγώνα για την κανονική περίοδο του BCL μετά τον Ιανουάριο του 2018, όταν είχε χάσει με 78-71 από την Teksüt Bandirma. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που η ΑΕΚ έχασε ματς της κανονικής περιόδου που προηγείτο στο ημίχρονο, μετά από εκείνο το παιχνίδι της περσινής 1ης αγωνιστικής με την Hapoel Jerusalem και πάλι (75-79).

Ο Howard Sant-Roos έκανε στην Ιερουσαλήμ το πρώτο του double-double σε αγώνα του BCL μετά τον Οκτώβριο του 2016 (με την ERA Nymburk κόντρα στην Ironi Nahariya). Είναι ο πρώτος παίκτης με τουλάχιστον 10 πόντους, 10 ριμπαόυντ και 5 ασίστ για τη σεζόν 2019-20.

Ο Keith Langford έγινε ο 4ος παίκτης που πετυχαίνει 27+ πόντους σε διαδοχικά παιχνίδια του BCL και μόλις ο δεύτερος που το κάνει στα δύο πρώτα ματς μίας σεζόν, ύστερα από τον Malcolm Hill τον Οκτώβριο του 2017.”