Uncategorized

Πήρε το τρίποντο, έχασε τον Ολιβέιρα η ΑΕΚ

H AEK, λίγες μόνο ώρες μετά την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης απέναντι στην Τραμπζονσπόρ, φιλοξενήθηκε από τον Αστέρα στην Τρίπολη κι έφυγε με την σπουδαία, για πολλούς λόγους, νίκη με 3-2. Σκόρερ ο Ολιβέιρα, ο οποίος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Αλμπάνη, στο 15ο λεπτό, ο Λιβάγια στο 68ο λεπτό και ο Σιμόες στο 93ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ, μετά από ολιγωρία της άμυνας των κιτρινόμαυρων. Στα επόμενα λεπτά, η Ένωση ανέβασε ρυθμό και στο 15ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντανιέλε Βέρντε, ο Νέλσον Ολιβέιρα ισοφάρισε.
Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου 45λεπτου, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ και φτάνουμε στη φάση του 44ου λεπτού και την χαμένη ευκαιρία του Βέρντε, σε μια φάση στην οποία ο Ολιβέιρα βρέθηκε στο έδαφος με μυϊκό τραυματισμό.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να χάνει πολλές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, με τους Λιβάγια και Βέρντε κατά κύριο λόγο ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Χρήστου Αλμπάνη, ο οποίος στο 68ο λεπτό έδωσε την ασίστ στον Κροάτη επιθετικό για το 2-1.
Tέσσερα μόλις λεπτά μετά το γκολ του Λιβάγια, ο Μπακάκης έκανε πέναλτι στον Ιγκλέσιας, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μπαράλες για το 2-2, κόντρα στη ροή του αγώνα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Εν τέλει, η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σέντρα του Παουλίνιο, ο Σιμόες με κεφαλιά πέτυχε το γκολ που αποδείχθηκε καθοριστικό κι έγραψε το τελικό 3-2, το οποίο έδωσε μια πολύτιμη και απόλυτα δίκαιη νίκη στην Ένωση.
Πλέον στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο συγκεντρώνονται στη διακοπή που ακολουθεί, με την αναζήτηση προπονητή να κορυφώνεται ενόψει και της αναμέτρησης με την Λαμία στο ΟΑΚΑ στις 15 Σεπτεμβρίου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});