Uncategorized

Ο Λιβάγια ξεπέρασε τον εαυτό του!

Ο Μάρκο Λιβάγια δείχνει να έχει βρεί ρυθμό τον τελευταίο καιρό και έχει ανεβάσει την απόδοση του. 

Ο Κροάτης έκανε πέρυσι μια καταπληκτική χρονιά και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Ένωσης προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Έφτασε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017 ως σέντερ φορ αλλά γρήγορα ο Μανόλο Χιμένεθ αντιλήφθηκε την ικανότητα να δημιουργεί παιχνίδι και να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κέντρου και επίθεσης, έτσι αποφάσισε να τον χρησιμοποίει πίσω από τον φουνταριστό. 
Αυτή αποδείχθηκε σοφή επιλογή, καθώς συνέθεσαν ένα αξεπέραστο δίδυμο με τον Σέρχιο Αραούχο και πραγματικά οι συνεργασίες τους ήταν βγαλμένες από…”παραμύθι”. Ο Μάρκο κατά τη διάρκεια της καθ’ όλα πετυχημένης σεζόν σε 42 αγώνες κατάφερε να πετύχει 10 γκολ και να μοιράσει 7 ασίστ. 
Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά την ίδια στιγμή ο Λιβάγια δεχόνταν κόκκινη κάρτα σε διαμάχη με τον Λάζοβιτς της Βίντι μετά το τέλος του ματς στο ΟΑΚΑ. Κατά συνέπεια επηρεάστηκε η ψυχολογία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ένω δεν είχε δικαιώμα να αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 
Στη συνέχεια της σεζόν ο Κροάτης επιθετικός επανήλθε και κατά διαστήματα θύμισε τον περσινό εαυτό του και ειδικά από την στιγμή, όπου την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ανέλαβε εκ νέου ο Μανόλο Χιμένεθ, ο σταρ των “κιτρινόμαυρων” εκτόξευσε την αγωνιστική του απόδοση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μάρκο Λιβάγια να ξεπεράσει κατά πολύ τα στατιστικά της περασμένης σεζόν και σε 34 συμμετοχές εως τώρα να έχει σημειώσει 11 τέρματα και να έχει δώσει 8 ασίστ. 
Λίγοι βέβαια θα έχουν παρατηρήσει αυτό το γεγονός, διότι οι προσωπικές επιτυχίες των παικτων του συλλόγου έχουν επισκιαστεί από την κακή πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αυτό όμως δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την πολύ καλή χρονιά που διανύει ο Λιβάγια και τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει σε πολλά επιτυχή αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις.