Uncategorized

Η “αχίλλειος πτέρνα” που έγινε το δυνατό σημείο της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της έχει αλλάξει την εικόνα της προς το καλύτερο και αυτό δε το διαψεύδουν οι αριθμοί. 


Ο Ισπανός τεχνικός κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ένωση την περασμένη σεζόν μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, όμως το καλοκαίρι του 2018 αποχώρησε από την ομάδα για προσωπικούς λόγους. Η θέση του δόθηκε στον Μαρίνο Ουζουνίδη τοη οποίου η συνεργασίαμε την Ένωση αποδείχθηκε βραχύβια. Τότε “επιστρατεύτηκε” ξανά ο Μανόλο για να αναλάβει μια ομάδα που ήταν εκτος στόχων – πέραν του Κυπέλλου – με στόχο να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών και να αποκτήσει ξανά την ψυχή και την αυταπάρνηση της περσινής ομάδας. 
Ο Ανδαλουσιανός κόουτς σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα έχει δείξει τα δείγματα γραφής του, τα όποια είναι γνωστά σε όλους εμάς. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια συμπαγής ομάδα η οποία δύσκολα δέχεται γκολ και προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της σε κάθε αγώνα. Ενώ, παράλληλα η Ένωση με την ποιότητα που διαθέται η μεσοεπιθετική της γραμμή καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να δημιουργεί φάσεις, να πέτυχαίνει γκολ και έτσι να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. 
Από την αρχή της σεζον η “αχίλλειος πτέρνα” της ομάδας ήταν η κατάρρευση που παρατηρούνταν στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως λόγω της κόπωσης που “έβγαζε” η ομάδα – ίσως επειδή δεν υπήρξε σωστή καλοκαιρινή προετοιμασία – στο τελευταίο ημιώρο των αγώνων. 
Ο Ισπανός έχει αντιστρέψει πλήρως την κατάσταση σε αυτό τον τομέα και στα τελευταία ματς η ΑΕΚ έχει σημειώσει τα περίσσοτερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Αναλυτικά έχει πετύχει 3 με την Ξάνθη, 2 με την Λαμία, 3 με τον Παναιτωλικό και 1 με τον Ατρόμητο. 
Επίσης κάποια ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά με θετικό πρόσημο που προκύπτουν μετά το σημερινό αγώνα είναι ότι το σερί του μηδέν παθητικού σταμάτησε έπειτα από 5 συνεχόμενα παιχνίδια αλλά έγινε με ανώδυνο τρόπο καθώς η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει της Ξάνθης με 1-3. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ που δέχθηκε από τον Κάστρο σήμερα ο Δικέφαλος  είναι το πρώτο μετά την ήττα με 2-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στις 2 Μαρτίου. 
Τέλος, σήμασία έχει και ο τρόπος που προήλθε η σημερινή νίκη. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με ανατροπή, καθώς ή ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 και στο δεύτερο μέρος σημείωσε 3 τέρματα και έφυγε με τους 3 βαθμούς από τα “Πηγάδια”. Αυτή η ολική ανατροπή είναι μόλις η δεύτερη για φέτος (μετά από αυτή με την Λαμία στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου). Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που μας θυμίζει την περσινή καταπληκτική χρονιά του συλλόγου κατά την οποία  πολλές φορές και σε κρίσιμα παιχνίδια η “αρμάδα” του Μανόλο Χιμένεθ δεν συμβιβάστηκε με κάποια ισοπαλία και παλεύοντας μέχρι την ύστατη στιγμή κατάφερε να ανατρέψει αγώνες και έτσι να πάρει καθοριστικές νίκες. Η νοοτροπία αυτή δείχνει να επανέρχεται στις τάξεις του συλλόγου.