Uncategorized

Αλυσιδωτές εξελίξεις- ραντεβού με τον πρόεδρο της Ρόμα και στο βάθος…Πόνσε

Στην ΑΕΚ όλοι πλέον περιμένουν το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου για να μπει “μπροστά” ο μεταγραφικός σχεδιασμός της επόμενης. Πρωταρχικός στόχος είναι ως γνωστόν η παραμονή του Εζεκιέλ Πόνσε, με την Ένωση να είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να τον κρατήσει στα Σπάτα. Ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα όλοι στο Μαρούσι βρίσκονται stand by και εν αναμονή των καθοριστικών εξελίξεων στην οργάνωση και διοίκηση της Ρόμα. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Η χρόνια για τους “τζιαλορόσι” είναι φανερό ότι δεν κύλησε καθόλου ομαλά, καθώς ακόμα “παίζεται” το αν θα βγουν στο Champions League ή όχι. Το γεγονός μάλιστα το ότι η ομάδα συνεχίζει να μην αποδίδει οδήγησε τον πρόεδρο των Ιταλών, James Pallotta να σημάνει “συναγερμό” στα διοικητικά κλιμάκια των Λύκων, ώστε να δρομολογηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα συναντήσεις με σκοπό να παρθούν καίριες αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου.
Μια από αυτές είναι και το ζήτημα του τεχνικού διευθυντή. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο πόστο έχει αναλάβει (προσωρινά όπως φαίνεται) ο Ρίκι Μασάρα, με τον οποίο έχουν γίνει και κάποιες πρώτες συζητήσεις με την ΑΕΚ για τον Πόνσε. Ωστόσο τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ρόμα εκείνο τον καιρό (μεταγραφικά & διοικητικά) δεν βοήθησαν ωστέ να ωριμάσουν οι καταστάσεις και να έχουμε εξελίξεις στο θέμα, πέραν κάποιου ραντεβού που είχε προγραμματιστεί στην Ρώμη, το οποίο τελικά κατεληξε να γίνει με την μορφή… τηλεφωνικής επικοινωνίας και τις δύο πλευρές να υπόσχονται να τα πουν από κοντά μετά το τέλος της σεζόν για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. 
Μιλώντας για το σήμερα όμως, το κεφάλαιο “τεχνικός διευθυντής” οδεύει προς την ολοκλήρωση του, κάτι που περιμένουν πως και πως στα Σπάτα ώστε να ξεκινήσουν νέο κύκλο επαφών με τον πλέον αρμόδιο για τα μεταγραφικά. Όπως σας είχαμε ενημερώσει και το προηγούμενο διάστημα οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Μασάρα είναι τρεις. Από αυτούς σαφές προβάδισμα φαίνεται να έχει, όπως προκύπτει και από τα ιταλικά ρεπορτάζ, ο Κάμπος (πρώην τεχνικός διευθυντής της Λιλ). Η υπόθεση φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το αργότερο μέχρι την προσεχή Πέμπτη αν όχι την Τετάρτη, με τον Μασάρα να βρίσκεται ήδη στην Βοστόνη όπου θα υπάρξει και συνάντηση με τον αμερικανό ιδιοκτήτη της Ρόμα για το όλο θέμα. Φυσικά και υπάρχουν σενάρια παραμονής του Μασάρα σε έναν μικρότερο ρόλο με τα ηνία να αναλαμβάνει ο Φρανσέσκο Τότι, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία που απασχολεί περισσότερο τους Ιταλούς. Ασφαλώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να γίνει και κάποια συζήτηση για το μεταγραφικό κομμάτι του συλλόγου όπου εκεί μπορεί να πέσει στο τραπέζι και η περίπτωση του Πόνσε

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια τέτοια συζήτηση όμως είναι πιο πιθανό να γίνει στα τέλη του μήνα όπου τότε θα υπάρξει νέο ραντεβού μεταξύ του αμερικανού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, αυτή την φορά με τον F. Calvo, νυν εμπορικό διευθυντή της Ρόμα και πρώην της Μπαρτσελόνα. Ένας άνθρωπος με εμπειρία στον χώρο παίζοντας “μεγάλη μπάλα” στο χώρο των brand name μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Σίγουρα γνωρίζει τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ιταλική ομάδα από κάποιο ενδεχόμενο καλοπληρωμένο deal που μπορεί να φέρει το Τάνκ. Για αυτό και η δική του γνώμη θα μετρήσει, με αυτή όμως του οριστικού τεχνικού διευθυντή να παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο.
Ρεπορτάζ: Χάρης Σπηλιώτης & Βασίλης Βουτίδης