Uncategorized

Κρούση της ΑΕΚ στην Ουντινέζε για Ματσίς – Στο τραπέζι ο Μπάρκας!

Η ΑΕΚ θέλει να αποφύγει τα λάθη του περσινού καλοκαιριού και γι’ αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς την προεργασία και τις επαφές με σκοπό να καλύψει άμεσα τις ανάγκες που έχει το ρόστερ της για τη νέα χρονιά.

     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια από τις θέσεις, όπου οι άνθρωποι της ομάδας κρίνουν άμεση την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης είναι αυτή του εξτρέμ. Η Ένωση αναζητεί στην αγορά -τουλάχιστον ένα- ακραίο επιθετικό με ικανότητα στο σκοράρισμα, ώστε να πλαισιώσει τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της μεσοεπιθετικής γραμμής των κιτρινόμαυρων. 
Ένα από τα πολλά ονόματα που είδαν και θα συνεχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι του Νταρβίν Ματσίς. Ο 26χρονος άσος είχε απασχολήσει την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν προχώρησε η περίπτωση του, καθώς για τη θέση αυτή αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού ο Λούκας Μπογέ. 
Οι κιτρινόμαυροι επαναφέρουν ενεργά το ενδιαφέρον για τον παίκτη, παρά το γεγονός πως η υπόθεση του είναι αρκετά περίπλοκη.  Πρόσφατα το kitenimerosi.gr σας είχε ενημερώσει αναλυτικά για τα δεδομένα και για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η περίπτωση του.  Ο Βενεζουελάνος εξτρέμ το πρώτο μισό της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στην Ουντινέζε, όμως δεν έπεισε με την απόδοση του και δόθηκε δανεικός στην ισπανική Κάντιθ με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι που έρχεται. Στην Β κατηγορίας της Ισπανίας πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις έχοντας 8 γκολ σε 10 εμφανίσεις. Η ομάδα του είναι στις θέσεις των play off ανόδου, αυτό σημαίνει πως βάσει της συμφωνίας με την Ουντινέζε οι Ισπανοί οφείλουν να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς στο πιθανό ενδεχόμενο της ανόδου στη La Liga. 
Τα παραπάνω δεδομένα μας δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια σύνθετη υπόθεση, όπου οι πιθανότητες δεν “γέρνουν” προς το μέρος της ΑΕΚ, διότι η Κάντιθ έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή. 
Όμως, ο Δικέφαλος επιθυμεί να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την περίπτωση του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού και αυτό διότι ο Ματσίς έχει πολλούς θαυμαστές εντός του συλλόγου μεταξύ των οποίων και ο Μανόλο Χιμένεθ. Οι εμφανίσεις του στη Segunda Division έχουν κάνει πολλές ομάδες να τον εντάξουν στο transfer list τους για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και έχουν σπεύσει να ρωτήσουν για λογαριασμό τους την ομάδα που ανήκουν τα δικαιώματά του, την Ιταλική Ουντινέζε.

     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το ίδιο έχει πράξει και η ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει μια διερευνητική κρούση σε ανεπίσημο επίπεδο στην πλευρά των Ιταλών με σκοπό να μάθουν τις απαιτήσεις τους, τα δεδομένα του δανεισμού του στην Ισπανία και ποιες είναι οι προθέσεις του συλλόγου για το μέλλον του παίκτη. Η Ιταλική πλευρά τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις πως την παρούσα στιγμή η προτεραιότητα του συλλόγου είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή στην Serie A και δεν προτίθενται να διαπραγματευθούν άμεσα κάποια μεταγραφική υπόθεση. 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στην επικοινωνία μεταξύ ΑΕΚ και Ουντινέζε οι Ιταλοί έριξαν στο τραπέζι για μελλοντική συζήτηση το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Ματσίς με τον Μπάρκα. Ο διεθνής γκολκίπερ έχει πολλούς θαυμαστές στην γειτονική χώρα και αρκετές ομάδες τον παρακολουθούν κατά καιρούς στα παιχνίδια της Ένωσης. Μεταξύ αυτών και η ομάδα του Ουντίνε, η οποία φαίνεται ανοιχτή σε μια διαπραγμάτευση που θα περιέχει μια μορφή ανταλλαγής Ματσίς-Μπάρκα ενόψει καλοκαιριού. 

     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τονίζουμε ότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση και οποιαδήποτε συζήτηση έχει γίνει είναι σε πρώιμο στάδιο, καθώς από την πλευρά τω  Ιταλών υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αγωνιστικού χαρακτήρα, ενώ όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα είναι μια σύνθετη υπόθεση και η Κάντιθ έχει το πάνω χέρι για την απόκτηση του. 
Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι πως με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα υπάρξουν εξελίξεις και εκ νέου συζητήσεις μεταξύ του παίκτη και των συλλόγων για το μέλλον του Βενεζουελάνου από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.