Uncategorized

Και τώρα φέρτε της τον ΠΑΟΚ

Πετούσε φωτιές η αρμάδα του Μανόλο Χιμένεθ που διέσυρε τη Λαμία με 4-0 στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πόνσε, Οικονόμου, Μπακασέτας και ένα αυτογκόλ για μια ΑΕΚ που θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ στα δοκάρια των Πόνσε, Μάνταλου και Λιβάγια. Αποχώρησε τραυματίας στο 88ο λεπτό ο Μπογέ.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η Ενωση μπήκε δυνατά στον αγώνα και επέβαλε από το πρώτο λεπτό τον δικό της ρυθμό, μη δίνοντας δικαίωμα στη Λαμία να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση.
Η ΑΕΚ προειδοποίησε την αντίπαλη εστία με τα δοκάρια των Πόνσε και Μάνταλου πριν ανοίξει το σκορ στο 36′ όταν ο Εκι Πόνσε πήρε το ριμπάουντ από το δοκάρι του Μάρκο Λιβάγια και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Εξι λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Αντέτζο έδιωξε πάνω στον Οικονόμου, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως ο διαιτητής Τζήλος μετά από συνομιλία με τον βοηθό πήρε τη φάση πάνω του και κατακύρωσε το γκολ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Μάνταλο αυτή τη φορά, όμως ο Τζήλος το ακύρωσε υποδεικνύοντας φάουλ του αρχηγού της Ενωσης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε το ίδιο δυναμικά στο χορτάρι και πέτυχε το τρίτο γκολ μετά από προσωπική ενέργεια του Μπακασέτα, ο οποίος σκόραρε μετά τον Οκτώβριο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
Στο 65ο λεπτό, η ΑΕΚ έκανε τέσσερα τα τέρματά της καθώς μετά από σέντρα του Χουλτ από αριστερά ο Λιβάγια διεκδίκησε την κεφαλιά, όμως ο Βάντερσον τον πρόλαβε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Πλέον στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με τον Λεβαδειακό για την 30η αγωνιστική της Superleague στις 5 Μαΐου και μετά ακολουθεί ο τελικός με τον ΠΑΟΚ.
Λαμία (Χάβος): Κατσίκας, Ρόμανιτς, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Βάντερσον, Ασούμπρε, Καραμάνος, Μπερτόλιο και Μπαράλες
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας, Λιβάγια και Πόνσε.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});