Uncategorized

Η παράδοση της ΑΕΚ με τους τελικούς του Champions League


Όλα δείχνουν πως ακόμη μια ομάδα που κληρώνεται απέναντι στην ΑΕΚ θα βρεθεί στον τελικό του θεσμού!


Ο Άγιαξ πήρε μια μεγάλη νίκη στο Λονδίνο και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Uefa Champions League. Αν τα καταφέρει, θα επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά η παράδοση που θέλει μία εκ των ομάδων που κληρώνονται με την Ένωση στους ομίλους να είναι μία από τις δύο φιναλίστ. 
Η αρχή έγινε το 1994-95. Η Ένωση βρέθηκε σε όμιλο με τον «Αίαντα» και με τη Μίλαν. Αυτό ήταν το μετέπειτα ζευγάρι του τελικού με τους Ολλανδούς να κατακτούν το τρόπαιο. 
Τη σεζόν 2003/2004 η ΑΕΚ υπήρξε στον ίδιο όμιλο με την Μονακό. Η Γαλλική ομάδα έφτασε στον τελικό αλλά ηττήθηκε από την Πόρτο με 3-0. 
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η περίοδος 2006/2007 με την αξέχαστη νίκη απέναντι στη Μίλαν στο ΟΑΚΑ. Την ίδια χρονιά, στο ίδιο γήπεδο, οι Ιταλοί κατακτούν τη διοργάνωση. 
Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα ήταν η σεζόν 2002/2003 όταν η ΑΕΚ έπαιξε στους ομίλους κόντρα σε Ρεάλ, Ρόμα και Γκενκ (μετρώντας έξι ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς), αλλά καμία εξ αυτών δεν έφτασε στον τελικό, με τους Μαδριλένους να αποκλείονται από τη Γιουβέντους στα ημιτελικά.