Uncategorized

Η “ιδανική” περίοδος για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και στρέφει πλέον την προσοχή της στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η ΑΕΚ πέρασε σαν “σίφουνας” από τη Λιβαδειά και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να αγωνιστεί με το δικέφαλο του βορρά. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έπαιξαν ολοκληρωτικό παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες (το 3-0 μοιάζει μικρό στη σωρεία των ευκαιριών) και δείχνουν ότι βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι. Μπορεί η δυναμικότητα του αντιπάλου να ήταν χαμηλή, ωστόσο και η προηγούμενη εμφάνιση της Ένωσης στη Λαμία για τα ημιτελικά του κυπέλλου ήταν εντυπωσιακή (να θυμηθούμε ότι η Λαμία απέκλεισε διαδοχικά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο κύπελλο).
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε μία άκρως “δυνατή” ενδεκάδα για τα δεδομένα του αγώνα. Ο λόγος; Για να αποκτήσουν ρυθμό οι παίκτες ενόψει του τελικού. Κατά μεγάλο ποσοστό οι αρχικοί έντεκα στο σαββατιάτικο παιχνίδι θα είναι ίδιοι με τον χθεσινό αγώνα (εφόσον δεν προκύψουν τραυματισμοί μεσα στην εβδομάδα). 
Στα υπέρ του χθεσινού παιχνιδιού η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός αγωνίστηκε από την αρχή του παιχνιδιού και δείχνει έτοιμος για τον τελικό. Πρόκειται για έναν παίκτη “ογκόλιθο” στην αμυντική γραμμή της Ένωσης, που η παρουσία του και μόνο αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα. 
Για την κιτρινόμαυρη επίθεση δε χρειάζεται να γίνει λόγος. Η τετράδα Μάνταλος-Μπακασέτας-Λιβάγια-Πόνσε πετάει φωτιές και δείχνει ικανή να “σκοτώσει” κάθε αντίπαλο. Στα θετικά του παιχνιδιού στην πόλη της Βοιωτίας και η επιστροφή του Μπογέ, ο οποίος ξεπέρασε σε χρόνο-ρεκόρ τον τραυματισμό του στο γόνατο και δηλώνει παρών για τη μεγάλη αναμέτρηση  με τον ΠΑΟΚ. 
Κλείνοντας, πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ομαδα της Θεσσαλονίκης. Στους δύο προηγούμενους, η Ένωση ηττήθηκε. Αυτή τη φορά όμως δεν πρέπει να τριτώσει το κακό. Τρίτη και φαρμακερή που λέμε. Και η Ένωση δείχνει πανέτοιμη για να σηκώσει την κούπα. Πιο έτοιμη από ποτέ τη φετινή χρονιά.