Uncategorized

Δια χειρός καυτού Σάκοτα η Βασίλισσα στον ημιτελικό


Η Βασίλισσα επικράτησε του Χολαργού με 88-75 και προκρίθηκε στη φάση των ημιτελικών. MVP για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι ο αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα ο οποίος ηγήθηκε επιθετικά!

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έκανε τη δουλειά της και αφού νίκησε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς τον Χολαργό προκρίθηκε στον ημιτελικό. Εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα.

Η Βασίλισσα έπαιξε κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ φτιάχνοντας όμορφες φάσεις. Μπροστάρης της επίθεσης ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους.
Ο αγώνας:
Η Ένωση ξεκίνησε έχοντας στην αρχική πεντάδα τους: Γιορκ, Τζέιμς, Σαντ Ρος, Θίοντορ και Χάντερ.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο ματς καθώς βρέθηκε να χάνει με σκορ 1-4. Αυτό όμως άλλαξε μετά από ένα γκολ φάουλ του Σαντ Ρος που έγινε το 4-4. Ο Χολαργός όμως με κρεσέντο τριπόντων έφτασε το σκορ στο 6-14. Ενώ το σκορ άνοιξε ακόμα και στο 10-21 μέχρι τα εύστοχα τρίποντα του Σαντ Ρος και του Σάκοτα που έκαναν το 16-21. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με σκορ 20-27 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Σάκοτα on fire και με δικό του τρίποντο έγινε το 23-27. Η Βασίλισσα τα κατάφερε από νωρίς και έφερε το σκορ στην ισοπαλία 27-27 ενώ μία φάση μετά, με έναν σούπερ Λαρεντζάκη, έφτασε στο 29-27. Ο ίδιος παίκτης, με τρίποντο, έκανε το 36-31. Ο Χολαργός μάζεψε τη διαφορά καθώς με δύο τρίποντα έφτασε το σκορ στο 40-38. Το ημίχρονο βρήκε την Βασίλισσα μπροστά με 46-44.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με επτά συνεχόμενους πόντους της ΑΕΚ και το σκορ στο 53-44. Ο Χολαργός όμως βρήκε πάλι τις λύσεις από την γραμμή των τριπόντων και μείωσε στο καλάθι 57-55. Ο Σάκοτα ανέβασε τη διαφορά στους έξι με ένα σουτ έξω από τα 6.75 κι έφερε το σκορ στο 64-58. Ο ίδιος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου έπειτα από δίποντο. Η Βασίλισσα είχε μια διαφορά έξι πόντων με το σκορ στο 67-61.

Ο αρχηγός ήταν on fire και με πέντε δικούς του πόντους έφτασε το σκορ στο 72-63. Η Βασίλισσα αύξησε κι άλλο τη διαφορά με τον Λαρεντζάκη καθώς μετά από γκολ-φάουλ το σκορ έγινε 77-64. Ο ίδιος παίκτης κράτησε τη διαφορά στους δέκα πόντους αφού έκανε το 79-69. Η λήξη βρήκε νικήτρια τη Βασίλισσα με σκορ 88-75!