Uncategorized

Εβαλε τον Προμηθέα στα καλάθια η αφηνιασμένη ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σαφώς καλύτερη σε σχέση με τους δυο προηγούμενους αγώνες και νίκησε εύκολα τον Προμηθέα με 88-60. Ετσι έκανε το 2-1 στην ημιτελική σειρά και πάει στην Πάτρα για το break που θα την στείλει στους τελικούς.

Στην πρώτη περίοδο οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ, πήραν από νωρίς το προβάδισμα κι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 17-11.
Στην δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, έφτασε μέχρι το +14 (31-17), κλείνοντας το ημίχρονο στο 36-27.
Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ ξέφυγε με μπροστάρηδες, τον Γκέιμπ Γιορκ, ο οποίος πυροβολούσε αδιακρίτως και τον Βινς Χάντερ, ο οποίος καθάρισε φάσεις κάτω από τη ρακέτα φτάνοντας τη διαφορά μέχει το +32 (74-42), το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του τρίτου δεκαλέπτου.
Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο νικητής είχε κριθεί, δίνοντας την ευκαιρία στον Λούκα Μπάνκι να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει συνέχειας. Ως εκ τούτου φτάσαμε στο τελικό 88-60.
Πλέον, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο στρέφουν την προσοχή τους στον 4ο αγώνα της σειράς, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 21:00, στην Πάτρα. Με πιθανό break στην έδρα του Προμηθέα, η ΑΕΚ θα πάρει την πρόκριση για τους τελικούς του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει, κατά πάσα πιθανότητα, τον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα έδρας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});