ΑΕΚ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν η Βασίλισσα έκανε την ανατροπή του αιώνα (VIDEO)

H AEK σαν σήμερα γίνεται “Βασίλισσα” της Ελλάδας. Το kitenimerosi.gr θυμίζει την ημέρα που φόρεσε το στέμμα του πρωταθλήματος, κάνοντας επική ανατροπή, νικώντας τον Ολυμπιακό 79-70 μέσα στο ΟΑΚΑ.
 
Μπορεί να ονομαστεί και ανατροπή του αιώνα. Πριν από 13 χρόνια η ΑΕΚ έφτασε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν 5 Ιουνίου του 2002 όταν οι τελικοί είχαν φτάσει στο 2-2 , και με την σειρά να επιστρέφει στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό να μην έχει συνέλθει από το σοκ της ήττας στο ΣΕΦ η ΑΕΚ, έγραψε ιστορία. Ο Ολυμπιακός, ερχόμενος από την πρόκριση κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, και κάνοντας το μπρέικ μέσα στο ΟΑΚΑ με 74-82 στο πρώτο παιχνίδι, πίστεψε λίγο παραπάνω απ΄ όσο έπρεπε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο ΣΕΦ γίνεται το 2-0 με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 75-70 και κάπου εκεί, όλα αλλάζουν. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να τα είχαν όλα έτοιμα για την φιέστα, είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τα «τρελά» παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Η ΑΕΚ «γυρνάει» τον διακόπτει και αποφασίζει, ότι θα κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα. Με το 85- 78 στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και με το 60-61 στο ΣΕΦ, η ΑΕΚ έχει καταφέρει να σοκάρει τον Ολυμπιακό. Όλα έχουν αλλάξει και η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει αυτό που φάνταζε αδύνατον. Ήταν 5 Ιουνίου του 2002, το ΟΑΚΑ είχε φορέσει τα καλά του και τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Κακιούζη, τον Ντικούδη και τους άλλους «κιτρινόμαυρους» να κατακτήσουν αυτό το πρωτάθλημα.
Ήταν 5 Ιουνίου και το ΟΑΚΑ «φόρεσε» τα καλά του για να υποδεχθεί ένα σπουδαίο παιχνίδι.  Ο Κακιούζης, ο Ντικούδης και οι άλλου κιτρινόμαυροι ήταν αποφασισμένοι να τελειώσουν αυτό που είχαν καταφέρει και τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο.  Η ΑΕΚ με πολύ καλό μπάσκετ και με ψυχολογία νικητή δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση του.
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 43-31, 56-51, 79-70.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ζήσης 2, Κακιούζης 12 (2), Χόλντεν 14, Ντικούδης 23 (1), Χατζής 20 (3), Μπετς 3, Κικίλιας, Μπιλμπά 4, Παντελιάδης
Ολυμπιακός (Σούμποτιτς): Τόμιτς 15 (4), Αμανατίδης 11, Ντε Μιγκέλ 10, Παπανικολάου 7, Μπουντούρης 3 (1), Ρισασέ 17 (4), Φέμερλινγκ 2, Νικαγκμπάτζε 5 (1), Παπαλουκάς 1