Uncategorized

Θετικό το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ του Καρντόσο

Πολύ καλά χαρακτηριστικά παρουσίασε η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό επί Πολωνικού εδάφους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τη νίκη με 1-0 πέτυχε η ΑΕΚ απέναντι στην πολωνική Γκόρνικ, σε ένα φιλικό όπου οι παίκτες της Ένωσης παρουσίασαν χαρακτηριστικά που έβαλε στην ομάδα ο Μιγκέλ Καρντόσο. Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, με έντονο το στοιχείο της οργάνωσης, του passing game αλλά και του pressing στην πρώτη μπάλα, χαρακτηριστικά που έβαλε ο Πορτογάλος προπονητής στους παίκτες του. 
Σκόρερ για την ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος με όμορφο αριστερό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους Μάνταλο, Ζεράλδες και Ντέλετιτς σαν τριάδα πίσω από το σέντερ φορ κι έδειξαν μέτρια εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη και το τραυματισμό του Ζεράλδες από πολύ νωρίς.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Κλωναρίδης και ο Σαμπανάτζοβιτς, δείχνοντας αμφότεροι τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Καρντόσο από τους παίκτες του.
Καλή εμφάνιση είχαν και τα πλάγια μπακ της ΑΕΚ, με τους Παουλίνιο και Χουλτ να αγωνίζονται στο πρώτο ημίχρονο και να έχουν τόσο τα ανεβάσματά τους, όσο και γρήγορες επιστροφές, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε στο δεξί πλευρό της άμυνας ο Σταμούλης, έχοντας αρκετά καλές τοποθετήσεις. 
Στο θέμα της άμυνας, η ΑΕΚ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, τόσο στο πρώτο ημίχρονο με τους Βράνιες-Οικονόμου, όσο και στο δεύτερο με τους Σβάρνα-Οικονόμου.