Uncategorized

Λούκα Μπάνκι: “Σεζόν γεμάτη προκλήσεις”

Σε σημερινή συνέντευξη του στο Sdna, ο προπονητής της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι αναφέρθηκε στη νέα σεζόν που ξεκίνησε για την ομάδα μπάσκετ, για το ρόστερ της ομάδας και για διάφορα άλλα πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Έχουμε ξεκινήσει πια, είμαστε στο γήπεδο! Πρόκειται για μια νέα ιστορία για όλους εμάς σε μια σημαντική σεζόν. Επίσης, αυτό είπαμε και με τους παίκτες τις προηγούμενες μέρες. Θέλαμε να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας που πέρυσι είχε μια πολύ πετυχημένη πορεία.  Όλοι όσοι βρίσκονται εδώ, όμως, είχαν τεράστια επιθυμία να επιβεβαιώσουν πως δεν είναι απλά μια σεζόν αυτή που έρχεται, αλλά πραγματικά να διατηρήσουν την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο εντός παρκέ. Καταφέραμε να φέρουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία, όπως ο Σαντ Ρος και ο Ματσιούλις, που έχουν κερδίσει τρόπαια με μεγάλες ομάδες και ταυτόχρονα έχουμε ένα γκρουπ νέων παικτών με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Κανένας προπονητής σε όλον τον κόσμο, ακόμα και αυτός της πιο πλούσιας ομάδας στον πλανήτη, στο τέλος του καλοκαιριού, δεν πιστεύει πως μπορεί να υπογράψει όλους τους παίκτες που είχε στην κορυφή της λίστας του. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο απ’ όλα φέτος είναι το γεγονός πως όλοι οι παίκτες που έφτασαν φέτος στην ΑΕΚ είναι παίκτες που επιλέχθηκαν μέσα από την ομάδα! Προήλθαν μέσα από κοινή απόφαση, αναφορικά με το πώς θα χτίσουμε την ομάδα της νέας σεζόν. Θεωρώ πως αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο. Αυτό που με κάνιε να χαίρομαι είναι το γεγονός πως όλοι αυτοί οι παίκτες είναι οι σωστές επιλογές.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένουν άπαντες, χωρίς αμφιβολία, θα είναι μια ομάδα που θα είναι άκρως ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια, που θα δίνει τον καλύτερο εαυτό της πάνω στο παρκέ και φυσικά θα θέλει την στήριξη του κόσμου της.  Δεν μου αρέσει να μιλάω σχετικά με τη φιλοσοφία, θέλω να δω τι μπορούν να δείξουν οι παίκτες μου σε μια σεζόν γεμάτη προσδοκίες. Και φυσικά να είναι χαρούμενοι για το γεγονός πως θα παίζουν ο ένας για τον άλλο.

Νιώθουμε την πίεση, αλλά θέλω να την μετατρέψουμε σε επιθυμία. Το να είσαι στην Ελλάδα σημαίνει ότι πρέπει να ανταγωνιστείς μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.  Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να δώσεις το 100% μέχρι το τέλος της σεζόν. Θα είναι μια σεζόν γεμάτη προκλήσεις για εμάς. Κάποιες φορές η λέξη πίεση έχει αρνητική σημασία και εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τα θετικά, ώστε να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό θα συμβεί με το να είμαστε στο γήπεδο κάθε μέρα και να είμαστε πολύ απαιτητικοί τόσο με τους εαυτούς μας, όσο και με την ομάδα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2691683486408955″,
enable_page_level_ads: true
});

Ένας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να μας στηρίξει και να αξίζουμε την στήριξή του. Να είναι σίγουροι πως η δική τους παρουσία θα μας ανεβάσει ακόμα περισσότερο ως ομάδα. Φυσικά, τους περιμένουμε στο γήπεδο γιατί θέλουμε την παρουσία τους στα εντός έδρας παιχνίδια μας. Θέλουμε τη συμβολή του κόσμου, για να πάρουμε ώθηση, αλλά αυτό φυσικά θα ξεκινήσει από την δική μας συμπεριφορά εντός παρκέ και την δική μας αγωνιστική εικόνα.”